20.12.2009

Mohair Portrait Scarf

Malli: Mohair Portrait Scarf,
Knitting Classic Style -kirjasta
Lanka: Novita, Rose Mohair
Kulutus: noin 170g
Puikot: 4,0mm pyörö

Tästä piti alunperin tulla joululahja kummitädille. Sitten firman pikkujoulujen lähestyessä hoksasin, että tämähän sopis aika hyvin mulle asusteeksi mustiin vaatteisiin. Sillain hartioilla pidettävänä. No, kauheella vauhdilla tikuttelin valmiiksi muutamassa illassa ja edellisenä iltana valmistui. Nakkasin pikkujouluvaatteet testiksi päälle ja huivin hartioille ja... ei se sopinu ollenkaan.. Liian lyhytki oli! Onneksi oli kaapissa viime talvinen Retro Redux Shrug, joka passas vaatteisiin paremmin ku hyvin.


Huivista tuli kuitenkin niin paksu, että epäilin josko sillä olis käyttöä lahjan saajalla.. Niinpä kudoin siihen yhden mallikerran lisää ja otin itselle kaulaliinaksi. On ollut nyt näillä pakkasilla tosi lämmin. Nollakeleillä ei varmaan viitti pitää.. Joku aivokatkos vaan tuli kun aloin tekeen sitä lisäosaa... Aloin eka purkaan sitä viimeistä kerrosta ja kaikkihan tietää että mohairin purkaminen ei oo mitään herkkua... Lopetin sen heti alkuunsa ja aloin neuloa sitä lisäosaa alusta. Miks ihmeessä en tajunnu poimia silmukoita siitä huivin reunasta?? Nyt siihen jäi tollanen pölijän näkönen sauma... Ei sitä tietenkään päälläpidettynä huomaa, mut silti..

Huivi kudottiin siis pyörönä, kahta mallineuletta vaihdellen. Ihan hauska lopputulos. Ei sitä sillain harteilla pidettynä kyllä tuu käytettyä, mutta eipä se haittaa. Kummitätille on uus lahjus jo valmiina (melkein) ja eräälle toiselle lahja huovuttuu justiinsa koneessa. Vielä pitäis pari (lue: 4) lahjaa alottaa/viimeistellä ennen joulua. Saapa nähä jääkö taas aatollekin vielä tekemistä..

8 kommenttia:

 1. Mukavannäköinen huivi ja kaunis väri.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta viimehetken tikutus :) Puikkojen heiluntaa siis vaan :) Kiva huivi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! Ja nuo elefantit tuolla aiemmin ovat todella hauskan näköisiä, tekisi mieli heti tarttua puikkoihin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani! Tulin vastavierailulle ja taidan muuten olla eka kertaa täällä, mutta poikkean varmaan toistekin. On nääs niin mukavan tuntuinen blogi! :)

  VastaaPoista
 5. Hauska huivi! Minullekin käy aika usein niin, että ajattelen itselleni jotain neuletta esim. juhliin ja teen sellaisen hirmu vauhtia valmiiksi. Ja sitten se lopulta ei käy lainkaan vaan turvaudun suunnitelmaan b, tai c...

  VastaaPoista
 6. Kivannäköinen! Siis mikä sauma?! Mä en huomannut mitään, vaikka tovin tihrustin... Ei siellä sellaista olekaan :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan kevyen ja lämpöisen näköinen huivi! Pyörönä tehty huivi voiskin olla hyvä idea.

  Elefantitkin oli aika ihanat!

  VastaaPoista