27.12.2009

Joululahjat

Taashan se meni viime tippaan näiden kanssa, vaikka alotin (jo!) lokakuussa.. Eikä näitä nyt niin paljoa ees oo. Oli kaikenlaista muuta väkertämistä sivussa. Tässäpä kuitenkin pieni katsaus omin käsin tehtyihin lahjoihin.

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen
Kulutus: n. 150g
Puikot: 8mm

Vanhalla mallilla tumput, taitaa olla jo neljännet. Tein miehen koolla vaikka meni naiselle. Ei tarvinnut venyttää niin hikipäässä koneesta otettua. Kuvan väri valehtelee. Nämä oli tumman violetit, ei niin sinertävät miltä näyttää.
Ja huovutuslinjalla jatkuu..


Malli: Huopatossut, Ullasta
Lanka: Novita, Huopanen
Kulutus: ehkä n. 150g
Puikot: 8mm

Näistä tuli mummulle uudet tossut. Jotenki sille tulee aina valittua violettia.. Tykkään kyllä ite tuosta väriyhdistelmästä. Ja tuo tumma violetti on eri sävy kuin noissa edellisissä lapasissa. Nämä oli ekat tossut jotka huovutin ja vähän jännitti miten käy huovutuksen kans. Ne kudotut on niin muodottomat valtavat lurppanat, että niistä ei uskois tulevan tossun näkösiä millään. Eka huovutus ei huovuttunu tarpeeksi, jäi selkeesti isoksi ja nakkasin uudelleen koneeseen ees muotoilematta. No toka huovutus meinas tehä vähän liian pienet. Sai aika paljon repiä, että tuli sopivat. Tuo tossun muoto kyllä jotenkin ihmeellisesti tuli ihan itekseen, tarkotan tota pohjaa lähinnä.


Sen verran tiukat tuli noista suista kuitenkin, että piti sitten saksilla leikata sellaset sentin vaot niihin. (Ei vielä leikattuna näissä kuvissa). Ja koska tossut tuli siis rollaattoria käyttävälle mummulle, niin piti minimoida liukastumisvaara. Nämähän on tosi liukkaat sellasenaan, oikeen liukuu parketilla. Ostin aikonaan kässämessuilta tuota Sock-Stopia, jolla piirsin sydämiä pohjaan pidoksi. Ekaa kertaa testasin näihin sitä. Yllättävän ohutta aienetta se oli, ei mitään kauheen tarkkoja kuvioita saa tehtyä. Näihin sydämiin taisin tehä kolminkertaisen käsittelyn. En tiiä onko tuo lopputulos mikään kauheen nätti, mutta hyvin ne pitää! Passaa hyvin esim. lasten jarrusukkiin! Ja pohjassahan ne on, niin eipä niitä niin tarvi katellakaan.

Malli: Mustikka-pipo
Lanka: Alvita, Alpaka
Kulutus: n. 50g
Puikot: 3,5mm ja 4mm


Malli: Thermis
Lanka: Alvita, Alpaka + vähän Novita Woolia
Kulutus: n. 60g
Puikot: 4mm

Tällasen setin aion tehä itellekin! Kun jouvan.. Thermistä oon halunnut itelleni jo siitä saakka kun se julkaistiin! Se on ihanan näkönen. Snyltä saadut Alpakat tuli justiinsa sopivasti näihin! Se oli tosi pehmeetä ja lämpimän tuntosta. Ei vaan ihan riittänyt tuohon koko Thermikseen. Lyhentelin sitä jo alussa jonku verran, mutta ei se riittäny siltikään. Tuo yläresori on siis tehty Novitan Woolista. Värisävy oli yllättävän lähellä, käsin kyllä tuntee että on eri lankaa. Toivottavasti ei kutita.


Molemmat ohjeet oli mukavia neuloa. Mustikassa tuli ongelmia tuon kuvion oikean reunan kanssa. Siinä tulee lopussa ne kavennukset ja mää en saanu niitä sillain siististi ja tiukasti tehtyä. Tuli ihan kauheen reijät sinne, mutta ompelin sitte piiloon tuolla päättelylangalla. Taidan tehdä itelleni näistä harmaat versiot.

Vielä jäi yks lahja paljastamatta, ettei tuu liian pitkää päivitystä.. Ja se sny kierroksen päivitys pitäis kans tehä vielä.

8 kommenttia:

 1. Kivoja lahjoja.
  Thermiksen olen minäkin suunnitellut joskus tekeväni, saas nähdä minä talvena:)

  VastaaPoista
 2. Ovatpas nättejä. Lilan ystävän sytän meni ihan noille tossuille :).

  VastaaPoista
 3. Kauniita lahjoja! Tykkäsin erityisesti tosta pipon kuviosta, tarttee tehdä itsellekin joskus kunhan kerkeää :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat pohjat tossuissa! Pitää pistään idea korvan taakse.

  Thermis on tosi nätti, se on mullakin roikkunut tehtävien listalla jo jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 5. Hienoja lahjoja olet saanut aikaiseksi!

  VastaaPoista
 6. Onneksi en ollut ainoa jolla meinas aika loppua kesken ;) hienoja joululahjoja! Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista