31.8.2009

Lapastalkoot

Malli: Moda 1/2007
Lanka: Novita, 7-veljestä
Puikot: 3,5mm (pun), 4mm (sin)

Vietin pidennetyn viikonlopun Helsingissä ja tehtailin lapasia tuliaisiksi. Nämä siis syntyivät tuossa mm-kisoja katsellessa. Sen verran oli muutakin tekemistä, että 1 pari jäi vielä tekemättä. Tarkoitus oli nimittäin saada myös toinen pari noita sinisiä "poikien lapasia" valmiiksi.

Kaikki lapasparit on vähän eri kokoisia. Tyttöjen lapaset on tehty 40 silmukalla ja poikien 44. Kaikki langat on eri väriä, eli myös nuo punaiset lapasparit keskenään. Kuvassa olis taas parantamisen varaa, jäi tuo lennolle pakkaaminen (ja lankojen päättely) niin viime tippaan, että ei kerennyt oikeen panostaa tuohon kuvaamiseen.. Malli on siinä mielessä kätevä lahjalapasiksi, että mallineule joustaa pituussuunnassa paljonkin! Eli ei oo niin justiinsa tuon pituuden kanssa.

Ohje on kaksinkertaisille lapasille. Eli tässä siis vain nuo päällyosat. Ohjeessa tehdään ensin sileät sisuslapaset ja poimitaan suulta silmukat ja jatketaan näillä päällyosilla. Etelässä taitaa tareta ihan yksinkertaisillakin lapasilla, mutta tänne pohjoiseen vois tehdä ihan ne tuplalapasetkin. Varmasti tulis lämpimät. Nyt kyllä ei tee taas yhtään mieli kutoa lapasia, että taidan siirtää tuonnemmas.

4 kommenttia: