6.9.2009

Supervauvan polvisukat ja Siljan lapaset

Malli: Supervauvan polvisukat
Lanka: SandnesGarn, Lanett Superwash (4402)
Puikot: 2,5mm

Malli: Siljan lapaset
Lanka: SandnesGarn, Lanett Superwash (4402)
Puikot: 2,5mm

Lämmikettä pikkuruisille varpaille ja sormille. Kaverin vauva syntyy vasta parin kuukauden päästä, joten kerrankin oon ajoissa! Sukupuoli on otettu selville, sen vuoksi pinkki setti. Puikoilla on jo villatakki vauvalle samasta langasta, mutta tummempana pinkkinä, sekin valmistunee lähiaikoina. Itseasiassa takki oli jo eilen puolessa välissä selkää, mutta huomasin erään radikaalin virheen ja purkuunhan se meni. Sen oon kyllä oppinut nyt, että kannattaa purkaa jos niitä isompia virheitä huomaa heti miten. Jälestäpäin nimittäin alkaa aina muuten harmittamaan, että vitsi ku olis purkanu niin...

Supervauvan polvisukkia oon ihaillut muiden tekemänä jo toista vuotta, joten ne oli ehdottomasti nyt itsekin tehtävä kun mahdollisuus tuli. Muuten tein ohjeen mukaan, paitsi jätin 2 viimeistä pohjekavennusta tekemättä. Nytkin arvelluttaa tuliko liian tiukka tuosta nilkasta. Pitää antaa lahja heti sitten vastasyntyneelle että ei jää pieneksi..;) Tiimalasikantapäätä en ollut aiemmin tehnyt, enkä oikeestaan ees tiennyt mikä se on! Käväsin sitten lukemassa Ullasta tuon ohjeen siihen ja kun ei eka lukemalla menny jakeluun, niin päätin tehdä ihan "normi" kantapään. No, sehän rupes sitten heti kaduttaan, että luovutin jo ilman yrittämistä, joten pitihän se kone avata uudelleen ja koittaa sitä kantapään tekoa ihan tässä läppärin edessä.

No, ensimmäinen yritelmä meni ihan mettään! Mitenhän sitä ei noin simppeliä ohjetta tajua?? Neuloin nimittäin ne nostetut silmukat molemmista reunoistaan sillä ympäri menevällä kerroksella. Ja heti siinä ohjeen alussahan sanottiin, että "Käsittele silmukkaa kuitenkin normaalisti yhtenä silmukkana, älä siis neulo missään vaiheessa kumpaakin silmukkalenkkiä erikseen." Ei muuta ku purkamaan.. Toka yrittämällä pääsin jo noihin lisäyksiin ja jotenkin onnistuin nekin tekemään eka väärin.. Ei tunnu olevan tämä lukemisen ymmärtäminen kovin vahva puoli mulla. No sen hoksasin jo heti alkuunsa, eikä tarvinnu purkaa ku pari kerrosta. Mutta komas kerta toden sanoi! Se meni jo sitten kerralla oikein. Ja täytyy sanoa, että aika kiva kantapäähän tuo on. Pitää koklata joihinkin aikuisten sukkiinkin. Tuo toinen kantapää meni nimittäin jo ulkomuistista, ilman ohjetta!

Siljan lapasiin tein sitten vähän enemmän muutoksia. Ekaksi neuloin tuon resorin 2o 2n, enkä 1o 1n. Ihan tuon takia vaan, että olis polkkareitten kans saman näköiset! Niin ja tosiaan käytin 44 silmukkaa, 36 sijaan ja koko ajan vaan 2,5mm puikkoja. Ja kavennukset tein samalla lailla ku polkkareissa.

Molemmat ohjeet oli tosi kivoja ja voisin tehä uudelleenkin. Toinen kaveri saakin vauvan ens vuoden puolella, joten voipi olla että tulee tehtyä aika piankin. Lanka oli tosi pehmoista ja ihanaa. Sen takia ostin sitä myös tuohon valmistuvaan takkiin. Yksi kerä riitti juuri tähän settiin ja pikku nyttynen jäi vielä ylikin.

7 kommenttia:

 1. Kiva setti :)

  Mä tykkään tosta tiimalasikantapäästä tosi paljon. Lisäks se on just sopiva mun koipeen.

  VastaaPoista
 2. Söpöt! Joskus tekeminen vaatii purkamista, mutta silloinhan se taito menee vasta selkärankaan ;)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja lapaset! Nuo lapastalkoitten lapaset on hauskat. Piti itsekin kaivaa tuo lehti kätköistä esille.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sukkakommenteista :) Tulin vastavierailulle, kiva kun tulee uusiakin blogituttavuuksia!
  Ihanan setin olet siekin tehnyt :)

  VastaaPoista
 5. Kertakaikkisen ihanat sukat ja lapaset, lurps miten herkulliset!

  VastaaPoista