22.8.2009

Villimarjatar

Malli: Villimarjatar
Lanka: Novita, Bambu
Kulutus: 140g
Puikot: 3,5mm

Tässäpä ensimmäinen kutomani huivi, jos ei siis normi kaulaliinoja lasketa mukaan. Tykästyin tuohon ohjeeseen kun näin Eilan toteutuksen huivista ja laitoin ohjeen muistiin. Sittenpä sattui sopivasti kummitädin synttärit kohilleen ja ajattelin tuon huivin sopivan lahjaksi. Huivi on ollut jo viikon päivät valmiina, mutta pingotus + postitus + aurinkoinen viikonloppu viivastytti bloggausta..

En malttanut odottaa lankakaupassa käyntiä ja kun lanka-arkusta vielä löytyi viime kesältä ylijäänyttä valkoista bambua, pääsi huivi heti (kesken erään toisen työn) puikoille. Parin kymmenen sentin kudonnan jälkeen kävi mielessä, että miksi ihmeessä aloin tätä kutomaan 3,5mm puikoilla (!), mutta en kehdannut enää purkaa... Kevyemmästä langasta olis varmasti tullut ilmavampi huivi, mutta tämä on nyt tällainen syysversio! Samoten jos olisin valinnut isommat puikot, olisi huivista tullut vähän isompi.... Se on nyt siinä rajoilla, että pystyy juuri pitämään hartioilla. Katsoin nuo huivin mitatkin pingotuksen jälkeen, mutta en niitä enää muista. Kaikki lanka meni tähän ja eihän tuo olis haitannut jos olis vielä 50g ollut lisää..


Ohje oli tosi ihana! Ei tullut missään vaiheessa epätoivoista oloa..;) Ihan hyvin jäi lopulta mallikertakin muistiin ja huivin loppu oli erittäin nopeaa kudottavaa. Suosittelen! Kyllä siihen muutama aika räikeästikin erottuva virhe tuli, mutta onpahan taas ens kerraksi jotain parannettavaa. Huivi päätyi siis postin kautta saajalleen ja heti kotimatkalla postista tuli mieleen, että unohdin TAAS lisätä siihen sen nimilapun mitä tilasin.... Vissiin yhteen työhön oon muistanut laittaa, ja sekin oli omaan käyttöön tullut paita. Jospa se nyt menis kaaliin...


Itse pidän tästä soljella kiinnityksestä. Huivi on juuri sen verran lyhyt että ei ainakaan kävellessä taida oikeen pysyä harteilla ilman apuvälineitä. Mutta toisaalta kun huivin koko on mitä on, niin sitä voi mielestäni pitää vaikka kaulahuivina, kun antaa huivin kerrostua kunnolla. Mallina kuvissa toimii äiti.

11 kommenttia:

 1. Kaunis huivi:) Kovasti tekisi itsenikin mieli tikutella tuo huivi

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kaunis tuli sinunkin tekemänä, ihana! Huivi on tosiaan kiva neuloa, malli on sopivan helppo. Muutama virhe ei minusta huiveissa haittaa, yleensä niitä ei huomaa kuin tekijä itse:)

  VastaaPoista
 3. Hieno! Pitääpä laittaa ohje muistiin, koska lopputulos on noin komea :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi!! Pitää laittaa muistiin sen ohje, jos ei ollut kovin vaikea tehdä niin tädillä olis kk päästä 60v päivät :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi! Nappaanpa heti ohjeen itsellekin talteen tulevan varalle.

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis huivi, tosiaan! Kiva kuulal tarkempia juttuja myös huivin syntyhistoriasta ja mietteistäsi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi! Eilan kanssa samaa mieltä siitä, että virheitä ei yleensä huomaa kuin tekijä itse. Aina muutama virhe pitsihuiviin mahtuu :)

  VastaaPoista
 8. Salainen neuleystäväsi25. elokuuta 2009 klo 12.48

  Halloo! Täällä huutelee joku, joka on jo ehtinyt suunnitella vaikka mitä varallesi tälle syksylle ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista!! Kannattaa kyllä tarttua puikkoihin tämän huivin osalta, jos malli miellyttää!

  Erityisterkut sny:lle! =) Kylläpä piristi heti päivää! En malta odottaa..;)

  Hyvää alkusyksyä kaikille! Lähden reissuun viikonlopuksi. Vaikka valmista esiteltävää olisi jo nyt, niin pitää odottaa ens viikkoon, ennen kuin paljastan mitä tuli kisojen aikana neulotua!

  t. riikka

  VastaaPoista