11.3.2010

Äitin sukat

Malli: Perussukat (vyötteestä)
Lanka: Novita, Tico Tico
Kulutus: n. 60g
Puikot: 2,5mm

Äiti tilas uudet ohuet sukat ja minä halusin testata uuden tico ticon. Äiti siis osti mieleisensä kerän ja minä kudoin. En kauheena tykkää näistä monivärisistä langoista ja varsinkin nämä tico ticon värivalikoimat on melko kirjavia, tämä lienee se hillityin. Olin vielä kipeenä kun alotin kutomaan, joten päädyin tällaseen perusmalliin ettei tarvi turhaan ponnistella. Ohje on ihan tuosta vyötteen takaa. Tein koon 38 mukaan, mutta vartta tein 15cm 13cm sijaan. Ja silti olis saanu tehdä pitemmät! Tuo joustin taitaa vähän vetää kasaan vartta. Ja kun lankaakin jäi ärsyttävän paljon, niin olis ihan sama ollu tehä vaan paljonki pitemmät varret. Pitäisköhän poimia silmukat ja kutoo jälestäpäin lisää..? Ei siitä langan lopusta kuitenkaan mitään järkevää tee koskaan.

En kauheena tykkää tuosta kuvioinnista mikä kerältä tulee.. Pitäis ehdottomasti tehä vaikka raitasukkaa jonku toisen langan tai kahen samanlaisen kerän kans tms. Jotenki tylsät vaan nuo raidat näin. Tasaista jälkee siitä langasta kyllä sai! Kantapäistäkin tuli tosi siistit. Oliskohan kaks solmua ollu kerässä. Mutta ennemmin kyllä teen tällasia ohuita sukkia tulevaisuudessa esim. Sisusta.

Kiitos Ellin mekon kommenteista kaikille!

10 kommenttia:

 1. Ihan sievät sukathan nuo on :)
  Vartta voi tietty jatkaa mutta se jatkopaikka on aika hankala häivyttää..kätevintä on aloittaa sukat kärjestä ja tehdä molempia sukkia yhtäaikaa, silloin saa käytettyä kaiken langan loppuun asti ja sukkiin samalla pitkät varret :)

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat ja väristäkin kyllä tykkään! En ole itse uskaltanut kokeilla ticoticoa, paksummasta langasta tulee nopeammin valmista :) Varsiahan voi jatkaa ja kääntää reunan, niin jatkokohta ei näy.

  VastaaPoista
 3. Minäkin ostin vahingossa tico-ticoa, kun oli niin mukavan ohkaista lankaa. Mutta nyt olen kaivannut sille yksiväristä kaveria, kun en minäkään välittäisi tehdä sukkia pelkästään tuosta kirjavaisesta... Sinun sukkasi tai siis äitisi sukat näyttävät kyllä mukavilta, olet saanut hyvin nuo raidat stemmaamaan.

  VastaaPoista
 4. Nätit sukat! Minullakin on pari kerää Ticoa varastossa. Ajattelin neulaista siitä raidalliset sukat.

  VastaaPoista
 5. Kivat sukat! Ite tykkään tosta väristäkin, ihanan rauhallinen värinvaihto. Oon kans joskus miettiny, että saako lyhyeks jääneet sukanvarret jotenki pidennettyä.. Voisko ne jotenkin väärinpäin purkaa tai jotain.. Hmmm..

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat! minä en oo vielä tuohon tico ticoon tutustunut, mutta värit vaikuttaa ihan kivoilta. Ainakin tämä väri näyttää kuvissa kivalta.

  VastaaPoista
 7. Kivat sukat! minä en oo vielä tuohon tico ticoon tutustunut, mutta värit vaikuttaa ihan kivoilta. Ainakin tämä väri näyttää kuvissa kivalta.

  VastaaPoista
 8. Nätit sukathan nuo ovat ja sävyt on oikein nätit! Mä ostin pari kerää sitä turkoosisävyistä ja ajattelin raidoittaa kahdelta kerältä yhtä aikaa, mutta en nyt olekaan enää ihan varma. Ehkä mä neulon niistäkin langoista vaan huivin, kun sukkalankaa on muutenkin hyllyt väärällään :)

  Millaista tuo lanka oli neuloa? Ilmeisesti se on ainakin melko joustavaa, jos lopputulos on siistimpää kuin muilla langoilla.

  VastaaPoista
 9. Nätit! Mulla on vielä(kin) tämä lanka kokeilematta. Värit ovat langoissa kivat, mutta raidat ovat ehkä vähän liian paksuja minun mieleeni.

  VastaaPoista
 10. Sipi: Kiitos! Kyllä ne taitaa jäädä tähän varren pituuteen tällä kertaa. :)

  Elppuri: Väri kyllä on ihan ok! Tarpeeksi rauhallinen, kuviointi ei niin kauheen miellytä.. Yllätävän nopeeta nämä kutoutu pienillä puikoilla! =) Ja tulee siisti jälki.

  Päivikki: Joo, suosittelen kyllä toista kerää kaveriksi. Vaikka värit on kivat, niin nuo raidat ei kauheena miellytä omaa silmää.. Raidat stemmasta melkeen itsestään, muutamia metrejä piti ottaa välistä pois kun alotin sukka kakkosta.

  Maisi: Kiitos! Puikoille vaan! =)

  Hepuli: Kiitos! Kerrohan jos joskus purat alotuspäästä..;)

  Hanna: Kiitos! Kyllä siitä ainakin yhet sukat kannattaa testimielessä tehä! Ja olihan se ihan hyvää lankaa kuitenkin.

  Koukuttaja: Kiitos! Vastailinkin jo blogiisi noihin lankakyselyihin! =)

  H-K: Kiitti! Nimenomaa! Tosi tylsä tuo lopputulos, kun raidoitus on noin paksu. Ja kaikista sukista tulee samannäköiset mallista riipumatta!

  VastaaPoista