24.2.2010

Ellin mekko

Malli: Ellin mekko (JaanaMaa)
Lanka: Novita, Tennessee
Kulutus: n. 110g
Puikot: 3,5mm

Joskus on tullut ostettua tuota keltaista tennesseetä ja taitaa olla vähän turhan kirjavaa omaan vaatteeseen. Tässäpä oli hyvä ohje johon saa lankaa tuhottua! Kyllä sitä vielä jäikin aika paljon.. Ei oo taas mitään tajuntaa itellä tuosta koosta. Kyseinen laps kelle mekko on tehty on kohta 4kk ikänen. Alaosahan on ihan joustava ja kookas, mutta tuo yläosa vaikuttaa kyllä tosi pieneltä.. Saa nähä meneekö päälle.


Ohje oli kyllä tosi kiva. Varsinkin tuo helma tuli tehtyä ihan juoksemalla. Yläosan kans tuli muutama pikku ongelma. En tulostanu ohjetta missään vaiheessa, vaan kävin vaan aina välillä netissä lukeen että mitä seuraavaksi. No, kyllähän se oma muisti heitti pari kertaa ja jouduin purkaan tuota yläosaa aika monestikin. Silmukkamääriltä ja senteiltä se kyllä on ihan ohjeen mukainen, sillä ihmetyttääkin tuo langan menekki. Mulla meni vaaan jotain 110g (ei oo kauheen tarkka puntari mulla) ja ohjeessa oli 140g..

Muuten tuli tehtyä ihan ohjeen mukaan, paitsi että tuosta vyötärö kohdasta mulla tuli sileetä (tässä kohtaa en just ollu vähään aikaan käyny lukeen ohjetta..) ja tein tuonne selkäpuolelle sellaset "henkselit". Eli aloin ulkomuistista neuloon tuota etukappaletta ja jotenki ihan unohdin nuo palmikot ja tein vahingossa vaan nuo nurjat rivit..;) No, siitähän tuli sitten selkäpuoli, ku en viittiny koko läppää alkaa enää purkaan. Tuon kuvion neljännen kerroksen viimesen lenkin neuloin aina takareunasta oikein, ettei tullut reikiä.


Tein myös molemmille olille napit, jospa se helpottais pukemista. Ja jos tuli liian pieni, niin ne sisemmät napithan voi jättää vaikka auki. Napit löyty omasta varastosta. Ja tuo lankahan on luonnossa ihan tosi räikeen pääsisäistipun värinen :)

26 kommenttia:

 1. Hieno, ihanan keväisen värinen!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis. Harmi, jos ei ole sopiva, kun on niin suloinen ja pirteä mekko.

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko! Toivotaan, että on sopiva! =)

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Joskus unohduksistakin voi seurata jotain hyvääkin: taka- ja etukappaleet näyttävät juuri siltä, että ne on tehty ohjeen mukaan!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana mekko! Täytyykin kokeilla tuota ohjetta itsekkin.

  VastaaPoista
 6. Nätti on! Ja niiin kivan keväisen värinen! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! =) Perjantaina oli tarkoitus käydä viemässä mekko saajalleen, mutta iskipä sitten oksennustauti.. Pitänee kiirehtiä tuon uuden kyläpäivän järjestelyssä, ettei kerkee tyttö kasvaa entisestään! =)

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan suloinen mekko ja väri on kyllä ihanan pirteä.

  VastaaPoista
 9. Ihana mekko. Sopii hyvin kevääseen.

  VastaaPoista
 10. Suloinen pikku mekko, toivottavasti sopii saajalle!

  VastaaPoista
 11. Suloinen mekko, värikin juuri niin iloinen kuin pitääkin:)

  VastaaPoista
 12. Voi mahdoton, miten on ihana mekko!
  minun on pitänyt kysya lupaa linkitykseen, mutta on unohtunut: Siis saanko linkittää? ;D

  VastaaPoista
 13. Tosi pirtsakka mekko, kaipaa kevättä ja aurinkoa...

  VastaaPoista
 14. Tosi kiva mekko! Takakappale näyttää ihan tarkoituksella noin tehdyksi; ei uskoisi "virheeksi" jos et sanoisi. Toivottavasti sopii saajalleen, mekko tuo kevään tullessaan!

  VastaaPoista
 15. Kylläpäs Elli sai soman mekkosen :)

  VastaaPoista
 16. Kaunis mekko, eikä väri ainakaan näytä tässä pahalta. Tytöllä saaki olla pääsiäistipun väristsä. Mekko näyttää siltä ku ois ohojeen mukkaan tehty. Ei nuita eroja tietäis, jos et ois kertonu. Vois aivan luulla että takakappaleen kuuluuki olla tuommonen. Toivon todella että mekko mahtuu saajalleen.

  VastaaPoista
 17. Nätti mekko tosiaan! Meidänkin neidillä oli samaisella ohjeella neulottu mekkonen vastasyntyneenä <3

  VastaaPoista
 18. Miten saat noin siistin helman langankierroista huolimatta?

  VastaaPoista
 19. Linnea: Jaahas.. en muista enää, kun on niin kauan aikaa..;) Olin näköjään kirjottanut tuohon, että neuloin sen kaavion viimeisen merkatun silmukan kiertäen. Ja mulla on aika tiukka käsialakin.. =)

  VastaaPoista