14.3.2010

Thermis

Malli: Thermis
Lanka: Novita, Luxus Alpaca
Kulutus: n. 40g
Puikot: 4mm

Ekan lahja-Thermiksen jälkeen halusin ehdottomasti omankin kaulurin. Langankin ostin jo joskus ties kuinka kauan aikaa sitten. Tämä ohje on aivan ihana sen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Jos nyt alottaisin uuden tällä langalla tekisin isomman ohjeen mukaan. Tämä on kyllä kaulalla aivan hyvä, mutta sen verran tiukka että tukka menee sekaisin päälle laittaessa.:/ Eipä se pari mallikerrosta lisää olis haitaksi ollut myöskään. Ja jälleen kerran kun lankaa kerta kuitenkin jää, niin samahan se olis ollu kaikki saaha kulutettua. Jälkiviisas jälleen..

Perinteisesti tuli ongelmia nappien kanssa. Yllätyksekseni sain tehtyä napinlävet hienosti! Kerranki tuli ihan sopivan kokoisetkin. Mutta jotenki hämäsin itse itseäni keskein kaiken ja luulin tehneeni napinlävet väärälle puolelle.. En taaskaan tulostanut ohjetta, vaan tein vähän niin kuin ulkomuistista ja välillä kävin jotain koneelta tarkistelemassa. No, en kehannut alkaa enää siinä vaiheessa purkamaan, niin ajattelin vaan että pitää ommella tuo lärpäke sitten kiinni "väärälle" puolelle. Eli että napinlävet jää uloimmaksi.

Siinä sitten kun olin päätellyt silmukat ja ommellut sen lärpäkkeen ja erittäin hyvin vielä päätellyt langatkin niin huomasin että ihan oikeessa kappaleessahan ne lävet oli, mutta nyt siis ompelin sen lärpäkkeen värälle puolelle kiinni! Ja napinlävet siis jäi taaimmaiseen osaan... (Tapahtuuko tällasta sekoilua koskaan kellekään muulle?!?)


En todellakaan alkanut sitte enää purkamaan sitä päättelyä vaan kaivoin mummilta perityn ompelulaatikon esille. Sieltähän se apu löytyi. Laitoin nepparit! =) Tulipahan sitäkin hommaa testattua eka kertaa. Napit löysin "koristeeksi" omasta varastosta (taitaa olla nekin joskus mummin varastoimat) ja ompelin kiinni nepparin toiselle puolelle. Tällaisia aarteita löysin nepparien mukana.

"Käyttäkää aina Atlas sukkia".. Miltähän vuodelta tuokin on? =) Taitaa olla nuo nepparitkin vähintään 30-vuotta sitten ostetut. Eka kertaa neuloin tuota Luxus Alpacaa ja oli ihan kiva lanka. Tosi pehmeetä! Sopii hyvin tällaseen iholla pidettävään neuleeseen. Taidan ostaa lisää tuota väriä ja tehdä oman Mustikan tämän kaveriksi.

Lopputulos on siis oikeestaan vallan oiva! Ja jos tuota ei kehtaa alkaa pitään tukan sotkeutumisen takia muuten, niin ainakin sitten hiihtoladulla! =) Eipä taida jäädä viimeiseksi Thermikseksi tämäkään!

15 kommenttia:

 1. Ihana. On ihan hyvä kuulla, että muillekin sattuu näitä "ajatuskatkoja". Jälkikäteen itseä mietityttää, että mitä ihmettä ajattelin kuin näin väänsin väärinpäin. Olen tosiaan myös tehnyt napinläven väärälle puolen, ja kaikkee muuta mahdollista.

  VastaaPoista
 2. Olipas ongelmia kerrakseen! Aika usein minäkin huomaan tehneeni väärin, vaikka monesti muka tarkistin että menee varmasti oikein... ja väärinhän se menee. Mutta kaunis kauluri ja näyttää lämpimältä, toivotaan josko se venahtaisi käytössä?

  VastaaPoista
 3. Hienosti pelastettu kauluri! Joskus moka onkin reitti parempaan lopputulokseen.

  VastaaPoista
 4. Ihana ja varmasti pehmoinen kaulaa vasten. Mokat kuuluu asiaan, varsinki ku oot noin hienosti seivannu, ettei kukaan edes huomais ellet sanois :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kauluri. Ongelmien kautta voittoon :).

  VastaaPoista
 6. todella kaunis kauluri, ja varmastikin käyttökelpoinen vekotin!

  VastaaPoista
 7. Et varmasti onnistu olemaan ainoa, jolla mokailu sujuu ;D Joskus tuntuu, että olen mestari siinä lajissa.
  Kaunis kaulurimalli!

  VastaaPoista
 8. Kaikesta huolimatta lopputuloksena on kaunis kauluri! Mä osaan kyllä kanssa tuon "lajin" mokailun. ;)

  VastaaPoista
 9. Tuollanen kauluri voiski olla hyvä, vaikka oliki ongelmia sen kanssa sulla. :) Mun pitäs tehä lapselle kauluri tai pariki, enkä oo oikeen tykänny niistä perinteisistä. Nuo napitki ois plussaa. Kivan näkönenki kauluri on.

  VastaaPoista
 10. Ihania nuo sormustimet ja vanhat nepparit! Ja kiva kauluri!

  VastaaPoista
 11. Kyllä noita sattuu itse kullekin!
  Kaunis kauluri joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 12. Oonkohan täällä aikaisemmin vieraillutkaan. Näyttää hyvältä. Jatkan tutustumismatkaa. Mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 13. Mun blogissa on sulle tunnustus!

  VastaaPoista
 14. Vähän aikaa sitten löysin yksien mummelien kirppikseltä myös Atlas-lankaa, tarkoitettu sukkahousujen korjaamiseen. Oletan, että se on jostain 60-luvulta tai ehkä jopa aiemmalta ajalta. Aika huvittavaa ;-)

  Kivoja juttuja täällä blogissasi, osuin tänne nyt ekaa kertaa.

  VastaaPoista