2.1.2010

Wanida

Malli: Wanida, Sock Innovation -kirjasta
Lanka: SandnesGarn, Sisu (2326)
Kulutus: 80g
Puikot: 2,5mm

Tässä toiset sukat kudottuna tuosta ihanasta Cookie A:n kirjasta. Malleja olis vaikka kuinka paljon mitä tekis mieli tehä. Kauan kesti pelkästään valinta mitä alkaa tikuttaan. Itse sukat tuli kyllä nopeeta, muutamassa illassa. Tämä oli malliltaan helpompi, kuin edelliset snylle tehdyt Angee:t. Langan ostin joskus muutama kuukausi sitten ja oikeen harmitti ku en aiemmin päässy tästä kutomaan joulukiireiden takia. Tuo väri on ihan suosikki nykyään, isoveljen leijonankeltaista olis varastossa oottamassa jonkun paidan syntyä..

Nämä ohuemmat sukat on tosi mukavia nykyään. Ja paljon kivempi kutoa kuin saapassukkia! Nämä tein tarkoituksella niin pieniksi, että ei mahu sukkaa alle. Tarkoitus siis pitää näitä avojaloin normaalien sukkien sijasta. Sisusta on tosi mukava kutoa, tulee tasaista jälkeä 2,5mm puikoilla.

Mummulla on maanantaina 90v synttärit ja olin aattellut joskus kesällä, että jos kutoisin sille jonkun pitsihuivin. No, ei tietenkään sellaista kerenny ees aatella tekevänsä tuossa joulun alla/aikana.. Ja liekkö se sellasta olis tarvinnutkaan, kun sillä on niitä itse tehtyjä shaaleja ym. kaapit täynnä.. No, päädyin silti tällaseen ominkäsin tehtyyn lahjaan.


Eli nämä on pöytätabletit. Kuvat on mummun omalta pihalta kesällä otetut. A3 kokosia ja laminoitu sellasella paksulla ja pehmeellä laminoinnilla, joka on tarkotettu tällasiin pöytäalustoihin (lähinnä ravintoloiden ruokalistoihin). Ne on jämäkät, mutta joustavat ja niitä pystyy pyyhkiin märällä ja ei jää mitään piinttymiä, ku esim. kankaisisiin liinoihin. Sen verran kiiltää tuo laminointi, että näyttää kuviin tulleen rumat varjot... Hyvältä ne näyttää luonnossa. Tein samalla tyylillä eräät joululahjat mustavalkoisista kuvista, nekin oli ihan kivat.

13 kommenttia:

 1. Mullakin on tuon väristä Sisua ja keltaista Isoveljeä myös. Vielä kun osais päättää, että mihin projektiin ne raskii käyttää! :D

  Hauska idea nuo pöytätabletit, ja hienot on :)

  VastaaPoista
 2. Samma här, eli teen nykyään itse ohuesta langasta sukat paljaaseen jalkaan käytettäväksi. Mukava tuo keltainen väri :).

  VastaaPoista
 3. Hienot Wanidat sinullakin. Hauska lahjaidea tuollaiset laminoidut tapletit. :)

  VastaaPoista
 4. Mikähän tuossa keltaisessa oikein onkin, kun itsekin olen ihan lääpälläni ko. väriin? Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja aivan ihana väri. Noista tableteista saa energiaa, joka kantaa pimeän talven yli.

  VastaaPoista
 6. Ai että kivat nuo pöytätabletit! Teetitkö nuo jossain vai voiko noita tehdä ihan tavallisella laminointikoneella ja mistä siinä tapauksessa ostit muovit (aattelin josko töissä voisi tehdä jos ostaisi nuo muovit)?

  VastaaPoista
 7. Anu: Joo, itsekin pihtailen tuota Isoveljeä, että tulee varmasti johonkin ihanaan malliin käytettyä! =)

  Littleragdoll, Judiuni, Marjo ja Maisi: Kiitos kommenteista! =)

  Eila: Normaalilla KUUMAlaminointikoneella tehty. Mutta laminointitasku on siis tarkoitettu menuihin. Sellasella "normaalilla" laminointitaskulla niistä tulee kovat ja taipumattomat, mutta periaatteessa toimivat.. Nämä on kyllä vähän sellaset "nihkeet", eli ei luista pöydällä, normaalilaminointihan on aika liukas..

  Nämä on "ammattilaistavaraa", ehkä kirjakaupoista saattais löytyä, mutta kannattaa kysellä painotaloista. Jos he myyvät pelkkiä taskuja (kannattaa varmistaa, että toimii sitten myös koneessa, jolla käytät!), niin voit päästä halvemmalla, jos teetät painossa. =)

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat! Minullakin on taas Sisua puikoilla, kun tuli sitä kerä ostettua. Käsitykauppa Ilossa on ihan ok valikoima. Pieni ja näpäsäkkä liike :) Hinnatkaan ei mielestäni olleet kovin pahoja esim. Elfin color -30%

  VastaaPoista
 9. Nätit sukat.
  Hieno idea nuo kukkatabletit. Upea lahja, kun mummi voi näin pakkasten keskellä piipahtaa kesäisessä puutarhassaan!
  Taidan napata idean. ;-D

  VastaaPoista
 10. Hienot sukat ja varmasti miellyttävät jalassa.

  VastaaPoista
 11. Todella ihana idea nuo pöytätabletit! Isoäitisi oli varmasti mielissään, voi ihastella puutarhan loistoa talven pimeinä iltoinakin :)

  Sukatkin ovat kauniit, olen itsekin ihastunut juuri tuohon samaiseen jellonankeltaiseen.

  VastaaPoista
 12. Minäkin innostun noista tableteista, ne ovat kerrassaan viehättäviä... Mistähän onnistuisi sellaista kuumalaminointia yhyttämään ;D
  Sisulanka on tälle koneneulojallekkin mieluista!

  VastaaPoista
 13. Nuo sukat on kyllä hienot, jotenkin harmonisen näköiset... Tyylikkäät! Ja voi vain kuvitella kuinka paljon mummu on varmasti ilahtunut noista tableteista, tosi hieno idea ja toteutus!

  VastaaPoista