11.10.2009

Palmikkopipo

Unohdin ihan tuossa viime postauksessa mainita, että kävin kirjakaupan alessa ostamassa tämän:
Eli Neulo! -kirja, hintaa jäi 10e. Siinä on paljon ihan perusjuttuja neulomisesta, silmukan luonnista lähtien ja sitten ihan kivoja perusohjeita. Ei mitään kauheen vaativaa ja haastavaa, enempi vissiin aloittelijoille tarkoitettu. Hyvin uppos muhun kuitenkin (liekkö tässä nyt niin konkareita ollaankaan). Kaikki ohjeet on tehty Garnstudion langoille ja kyllä sieltä vois muutaman ohjeen tekasta. Tässäpä eka, ainakin kirjan ohjeen innoittamana..

Ohje oli Dropsin Alpacalle ja se oli neulottu tasona. Ei tuo takasauman ompelu houkuttanut yhtään, niin tietysti neuloin pyörönä ja langaksi ostin TeeTeen Alpacaa, kudoin kaksinkertaisena. Pari uutta alotusta tää kaipas, ennen ku löyty sopiva silmukkamäärä. Taas piti miettiä, että kuinkahan paljon se mallitilkun teko oikeesti säästäis aikaa lopulta... Sopiva silmukkamäärä oli 117, palmikossa 8s ja välissä nurjia 5s ja 9 toistoa. Naftimmasta päästä on tämäkin, että ei olis haitannut jos olis vaikka 6 nurjaa s, mutta eikö ne käytössä veny kuitenkin, niin paremmaksi vaan menee. Tässä siis kuva tuosta kirjan mallista:


Kavennukset meni ihan omasta päästä, enkä tullut niitä ylös laittaneeksi. Meinas tupata jännittään, että meneekö pilalle koko luomus siinä vaiheessa. Ihan hyvä tuli kuitenkin. Vähän hölmöltä näytti tuo reuna, kun ne palmikon alotukset muodosti niin ku jonkun pitsireunuksen... Eli pipon reuna kohoili sillain jännästi. Päätin sitte neuloo siihen jälestäpäin tuon resorin, eli poimin silmukoita reunasta ihan oman maun mukaan ja neuloin 2o 2n jotain vajaa kymmenen kerrosta. Piteni sopivasti ja tuli ehdottomasti parempi! Tänään oli päässä ja hyvin tarkeni. Tuossa kuvassa näyttää, niin ku olis kauhee pakkanen ja pipokin ihan kuurassa :) Aikalailla nollakeli tais olla.

Malli: Palmikkopipo,
Neulo! -kirjan innoittamana omin muutoksin

Lanka: TeeTee, Alpaca (306)
Kulutus: n. 50g
Puikot: 3,5mm

Tänään tuli käytyä käsityömessuillaki, ihan kiva oli. Lankaa ei tullut ostettua, muuta pientä kyllä. Virkkuukoukkusen osastolla tuli naureskeltua pitempääkin :) Lankoja silittelin ja pyörittelin, mutta ei vaan tullut inspistä, että mitä ostais.. Mutta tuo snyltä saamani vyyhti on edennyt jo. Tällainen apuväline löytyi mummun kellarista ja onneks osas mummu vielä käyttääkin, en olis ikinä ite saanut sitä yksin kerälle!

8 kommenttia:

  1. Hienompi on sun versio kuin alkuperäinen! Kiitos silmukkamääristä, tuohan olis ihan hauskanen joululahjaidea :)

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä kans toi näyttää sun versiona paljon kivemmalta kuin kirjan kuvassa! :)

    Täälläki oli vähän vaikeuksia rikkoa lankalakko mut lopulta sentään onnistuin, oishan se muuten ollut jo jotenkin noloa... ;) Muuten ei messuilta mitään oikein tarttunutkaan mukaan, on vissiin toi säästämiskärpänen purassu aika syvälle ;)

    VastaaPoista
  3. Hieno pipo, minullekin kelpaisi just tuollainen! Kerran tein samanlaisen paksusta Novitan Teddystä, mies meinasi kuolla nauruun kun se oli mun päässä. Poikani (nyt 14v) on nyt käyttänyt sitä jo kolme talvea putkeen ja se on hänestä maailman paras pipo. Taidan yrittää itselleni tänä vuonna uutta, jos mieskin olis jo tottunut ajatukseen :)

    VastaaPoista
  4. Hieno pipo! Oikeastaan voisin itsekin tehdä pipon alpakasta, kun huivi on valmistumassa. Kiitos silmukkanääristä! Messuilta ei minullekaan tarttunut lankaa mukaan. Ostin ainoastaan pari pussia nappeja ja tein SK:n tilauksen. Mukavat messut kuitenkin :)

    VastaaPoista
  5. Kiva pipo! Näyttää lämpimältä.

    Minäkin haluaisin tuommoisen kunnollisen vyyhdinpuun. Tuommoisia on varmaan paljonkin ihmisten vinteillä ja varastoissa, mutta myynnissä vähemmän.

    VastaaPoista
  6. Onpa kaunis pipo, ja lämpimän näköinen. Varmasti onkin lämmin, kun on kerran alpakkainen.

    Sitä minä vaan, että kannattaa ehkä taas lähiaikoina tarkkailla postiaan :)

    VastaaPoista
  7. Moi! Tutustuin blogiisi vasta äskettäin. Tosi kivannäköisiä neuleita. Tästä taitaa tulla yks vakkariblogi muiden joukkoon :).

    Hieno pipo! :)

    VastaaPoista
  8. Hieno pipo, minustakin alkuperäistä kauniinpi.

    VastaaPoista