3.10.2009

Vauvan villatakki

Malli: Novita syksy 2009, malli nro. 60
Lanka: SandnesGarn, Lanett Superwash (4505)
Kulutus: 100g + rapiat
Puikot: 3mm ja 3,5mm

No nyt se on valmis. Odotti perinteisesti viikon nappeja... Tuli niin pienet napinlävet, että meinas mennä hankalaksi. Aika tiukat ne on nytkin laittaa. Mietin eka että pitäiskö laittaa joku solkikiinnitys, mutta ei löytyny tarpeeksi siroja ja pieniä solkia. Tai joku silkkinauha juttukin olis voinu toimia, mutta päädyin nyt näihin nappeihin kuitenkin. Vasta tuossa nappien kiinnityskohdassa huomasin, että oon laskenu väärin tuon ylimmän napin paikan... Pelkistä napinlävistä sitä ei huomannut, kun niitä ei tosiaan erottanu ollenkaan! Piti ihan ettimällä ettiä, että löysi ne. Ompelin sitte langalla niitä vähän kiristäen näkyviin enemmän... Sentin liian ylhäällä on nyt siis tuo ylin nappi, jää tollanen ihmeellinen rako tuohon nyt. Ja oikeestaan ylin nappi olis tuolla kauluksessa, mutta en viittiny laittaa sitä, ku se on vähän tollanen ahtaan näkönen jo nyt. Ja varsinki ku tuo nappi on liian ylhäällä, niin se korostais kyllä ihan liikaa tuota liian isoa väliä...

Tein ohjeen isoimman koon silmukkamäärän mukaan, mutta pienimmän koon pituuden mukaan. Ja toivon että on passeli vastasyntyneelle. Ohjeessa nyt ei mitään erityistä ollut, ihan perusjuttu. Täytyy kyllä opetella kutomaan näitä juttuja pyörönä, ottaa niin päähän tuo saumojen ompelu. Tällasessa työssä se olis varmasti olluki ihan simppeliä tehä, ku ei oo mitään muotoiluja ees kyljissä.

Tämä siis tuli kaveriksi näille lapasille ja sukille. Lankana Lanett, tummempana pinkkinä. 2 kerää riitti melkeen... Ehkä pari metriä meni kolmatta kerää. Nyt on niin monta työtä kesken, että en tiiä miten niistä saa valmista. Ja koko ajan tekis mieli alottaa uusia. Joululahjojakin olis jo mielessä... Tässä vielä lähikuva napeista. Nappi-Kikasta ostettu, jälleen sai hyvää palvelua siellä. :)

10 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen! :) Kyllä on nätti setti kokonaisuudessaan. Eipä tuo ylimmän napin paikka minusta ole huono, koska jää vähän avaruutta kaulukseen.

  VastaaPoista
 2. Tosi söpö setti! Luulisi että ne napinlävet venyvät käytössä sopiviksi.

  VastaaPoista
 3. Nätti takki. Laita tonne ylimmäs ommellen pikku neppari ja oikealle puolelle satiininauhasta pikku rusetti?

  VastaaPoista
 4. Voi miten nätti vauvantakki :)
  Ja muutenkin sulla on täällä niin ihania neuleita!
  Eipä se taida tuo saumojen ompelu kuulua monenkaan suosikkeihin, ei ainakaan minun... valmiit työt tahtoo jäädä makaamaan, kun se loppuviimeistely ei vain jaksa millään innostaa...

  VastaaPoista
 5. Kauniin yksinkertainen takki. Kivan näköinen tuo pintaneule.

  VastaaPoista
 6. Tosiaan lauantaina olisi tarkoitus messuilla :) Oletkos itse tulossa?

  VastaaPoista