19.4.2009

Vartalonmyötäinen takki

Malli: Vartalonmyötäinen takki, DROPS
Lanka: DROPS Alpaca, väri: 3140
Kulutus: n. 5,5 kerää

Puikot: 3,5mm

Ihana saada valmiiksi jotain isompaa välillä. Ja vielä itselle! Vähän jännitti vielä "kokoamisvaiheessa" tuliko liian pieni, ainakin tosiaan vartalonmyötäinen. Muuten on oikeestaan tosi hyvä, mutta hartioista sais olla vähän reilumpi ja hihat himpun leveämmät ja pidemmätkin ehkä. Tai sitten oon vaan bodannut liikaa, kun meinaa hauiksia kiristää.. ;) Mutta ei mitenkään liian häiritsevästi pieni siis, hyvin voi pitää! Muuten tein ohjeen mukaan (M-koon leveys, L-koon pituus) paitsi hihoissa. En vaan tajunnut jotenki sitä ohjetta. Mulla ei täsmänny ne silmukkamäärät ja sentit enää siinä kavennuskohdassa. En tiiä oliko siinä ohjeessa joku virhe vai enkö vaan tosiaan nyt ymmärtäny jotain oikein. Tästä siis johtuen hihat ei ollu ihan niin hyvät ku ois voinu olla.


Etu- ja takakappaleet on hyvän kokoiset. Lisäpituutta saa varmasti vielä pingottamalla jos on tarve. Hihoihin tuli ihan kivasti lisämittaa siinä vaiheessa, helmaa en viittinyt alkaa vielä venyttämään. Nyt oikestaan vasta näistä kuvista huomaa, että tuo oikea puoli taitaa olla vähän lyhyempi kuin vasen... Voi kyllä johtua tuosta rullautumisestakin ja kai mulla olkapäätkin on vähän eri korkeudella :D


Ja vielä yks parantamisen vara olis ollu tuo nappien kiinnitys.. Olis voinu ommella sisemmäs napit, niin menis nätimmin nuo reunat päällekäin (huomaa päälle puettuna). Napinlävethän ei oo keskellä tuota reunusta kuitenkaan, että ehkä niiden on tarkoituskin olla näin. En kyllä viitti alkaa enää kiinnittään niitä uudelleen.


Ensimmäistä kertaa kudoin Alpacaa ja olihan se niin pehmeetä kuin kaikki kehuu. Tosi kevyttä ja vaikuttaa silti tosi lämpimältäkin. Tilasin tuon langan talvella Tapion Kaupasta ja kerällä ollessa arvellutti tuo väri vielä. Näytti liian pinkiltä, siis sellaselta pikkutyttöjen punaiselta. Neulottuna kuitenkin rauhottu ja on oikeestaan tosi nätti. Noissa valokuvissa taitaa olla kaikissa vähän eri sävyisenä. Ulkokuvissakin sattuu just huonosti osa aurinkoon ja osa varjoon. Napit ostin Nappi Kikasta. Ostin toisetkin puiset napit ehdolle, pyöreet ja vähän eri sävyiset. Näissä valituissa napeissa on pienet lovet aina yhdellä sivulla. Niin ja olishan napit voinu ommella kaikki saman suuntaisesti. Nyt ne osoittaa kukanenki erisuuntaan :) No, onpahan tekijänsä näköinen..

Lankaa jäi vielä puoltoista kerää, taijan tehdä siitä jotain tosi ihanaa..

8 kommenttia:

 1. Vau, hieno! Näyttää passaavan sulle tosi hyvin! :) Mullaki on toi ohje tulostettuna ja sellasta yhtä aika räikeetä turkoosia Alpacaa odottamassa. Taitaa kyllä jäädä toteutus ens talvelle tai vielä pidemmäs, nyt pitäis saada jotain kesäistä tekeille itsellekin, mut sekin voi hiukan kestää kun on tässä näitä erinäisiä lahjahommia niin kesken kuin suunnitteillakin...

  Tylsää kun on niin kiire mukamas että oikeasti ei ehdi neuloa läheskään niin paljon kun haluais :/

  VastaaPoista
 2. Hieno! :) Sopii tosiaan hyvin sinulle! Kasteleminen auttaa usein moneen pieneen "vikaan" jos ne jää itseä harmittamaan. Minun silmäni eivät kyllä huomaa takissa mitään vikaa. Väri on aika suloinen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! :)
  Itseänikin nauratti kun kirjoitin tuota postausta, meinas niitä "virheitä" löytyä niin mahottomasti! ;) Todella tyytyväinen olen lopputulokseen ja olihan se lämmin kun tänään oli töissä päällä. Sitä helman pituuden venytystä harkitsen vielä, jos viittis joskus....

  Kutomisaikaa tuntuu aina olevan liian vähän.. Onneks ens viikolla on talviloma! Pitääkö talvilomalla kutoa vielä talvista...?

  VastaaPoista
 4. Hei! Mulla on ollut nyt töiden suhteen helpompaa, joten aikaa käsitöille on jäänyt enemmän. Ensi viikolla sitten työ haittaakin harrastusta... Mä olen huomannut olevani sellainen fiilisneuloja: jos löytyy kiva malli, niin neulon sitä, vaikka se tarkoittaisi villasukkia juhannuksena... Eli talvilomalla voi siis hyvin neuloa kesämalleja ja toisinpäinkin ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis takki, sama ohje löytyy tulostettuna. Kai se on niin, että tekijää yksinään harmittaa pikkuviat, muut eivät huomaa kuin kauniin lopputuloksen. :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis villatakki! Tuo alpakka on niin ihanan pehmoista! Pitäiskö itsekin tehdä tuollainen.. Satutko vielä muistamaan Dropsin mallin numeron?

  VastaaPoista
 7. Nimi toimii suorana linkkinä mallin ohjeeseen. Olisi ilmeisesti hyvä käyttää alleviivausta noissa linkeissä...;) Tässä vielä nro: Drops 97-18.

  Ei muuta kuin takki puikoille! Kerro sitten saitko tehtyä hihat ongelmitta ohjeen mukaan.. Itseltäni ei onnistunut. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos viestistä! Muutama työ kesken, mut kesäks vois kyllä ottaa tuollaisen.. Tällä hetkellä työn alla Dropsin hiha, joka lähtee olkapäältä ja muuttuu josain vaiheessa suljetuks neuleeks. Suht kokemattmana neulojana vielä kauhulla oottelen, eli jos on samanlainen hihasysteemi ni ei ihme jos ei het taivu :) Ilosta keväänjatkoa!

  VastaaPoista