25.4.2009

Jaywalkerit

Lanka: Austermann Step (col. 79)
Kulutus: vajaa kerä
Puikot: 3mm

Nyt tuli sitten testattua eka kertaa tämäkin lanka. Olihan sitä mukava kutoa, kun oli ohuempaa kuin esim. 7-veljestä, mutta en mää kyllä niiden öljyjen olemassaoloa huomannut.... Kuulema pitäis kutoessakin tuntea käsissä kuin ihania ne aloeverat ja jojobaöljyt on.... hmm... Jospa ne vaikuttaa sitten jaloissa.

Ajattelin antaa nämä mummulle äitienpäivälahjaksi. Saapa nähdä mikä reaktio mummulla on kun tämä ei ole "oikeaa" sukkalankaa.. Eli sitä 7-veljestä ;) Kerrankin tajusin alkaa tekemään tuota kärkikavennusta jo aiemmin kuin omiin sukkiin olisin alottanut, eli mun jalkoihin nämä on lyhyehköt. Aika kaposet varret tuli, että en tiiä meneekö sitten mummulla kiskomiseksi. Tarkotus oli kuitenkin että vois pitää avojaloin niin pääsee öljyt vaikuttaan. Pitää varmaan vielä käyttää siinä huuhteluainevedessä vähän aikaan että katoaa tuo pieni kutina langasta.


Ohje oli ihan mukava tehdä. Suht yksinkertainen ja valmista tuli nopeeta. Ainoona poikkeuksena ohjeesta tein varsista sentin lyhemmät, kun pelotti tuo langan riittävyys. Ihan reilusti jäi vielä yli. Langan väri ei kauheena miellytä omaa silmää, vähän liian värikkäitä nämä Stepit mun makuun.

Päättelyn tein ohjeen mukaan kitchener stitcheillä. Se vähän arvellutti etukäteen, kun en ollut aiemmin oikeestaan tutustunut koko hommaan. Ohjetta kun etin siihen niin aika monta kertaa tuli eteen epäonnistuneita tarinoita, mutta itse löysin kyllä hyvän ohjeen täältä ja oon tosi tyytyväinen lopputulokseen heti ekalla kerralla. Vois käyttää useamminkin tuota tapaa; mun mielestä paremman näkönen, kuin se perinteinen aina vaan kapeneva malli. Lopputulos oli siisti, johtuen varmaan osalti langan paksuudesta. Uskoisin että paksulla villalangalla vois tulla vähän pönäkkä lopputulos.

1 kommentti:

  1. Aikas veikeä väri sukissa :) Hienon näköiset kaiken kaikkiaan! Luulen, että mummu kyllä tykkää sukista!

    VastaaPoista