27.4.2009

Skating Sweater

Malli: Skating Sweater, Twinkle's Big City Knits
Lanka: DROPS Polaris Mix
Kulutus: 9 kerää
Puikot: 15mm

Tässä se nyt on. Pusero valmistui oikeestaan joulun pyhäpäivinä. 1 lankakerä piti tilata lisää, joka viivästytti valmistumista parilla päivällä. Ja sitten se kaulus! Tuon kauluksen takia itseasiassa aloin tehdä koko puseroa ja eihän siitä ihan sellanen tullut kuin olisin halunnut.. Kolme kuukautta paita odotti kauluksen uudelleentekoa ja ei siitä nyt tämän parempaa saanut. Se ei siis pysy pystyssä vaan valahtaa päälläollessa "normaaliksi kaula-aukoksi". Eli vissiin tuo kaula-aukko jäi liian isoksi tai jotain. Muutenkin lanka meinaa olla sellaista omaa elämää elävää, että sitä saa koko ajan repiä ja asetella, että olis oikein päällä. Kuten alemmasta kuvasta huomaa paita "vetäytyy" kasaan (kuvassa paidan alaosa) ja päällepuettuna nuolee vartaloa (kuvassa henkarin muotoja).


Lanka on TOSI paksua ja lämmintä. Päällepuettuna tulee sellanen michelin man-olo. Että ei tämä kauhean käytännöllinen paita kyllä oo. Ohjeessa on ihmeellisen lyhyet hihat tällaiseen paksuun ja lämpimään paitaan. Tein niistä siis oma-aloitteisesti täyspitkät, mutta silti niitä saa repiä.. En tiiä miten lanka käyttäytyis jos sen kastelis läpikotaisin ja yrittäis pingottaa muotoon. Ei uskalla kokeilla, jos menee sitten ihan pilalle.

Varmaan tulee pidettyä enemmän kotipaitana kylmillä keleillä.. 15mm puikoilla kudottuna nuo reijät on kuitenkin sen verran isot, että kyllä tästä tuuli menee melko helposti läpi ja takin alle ei voi oikeen ees kuvitella laittavansa. Lanka oli tosi nopeeta kudottavaa paksuilla puikoilla ja värikin on ihan mukava. Mutta kyllä tuo lanka tuli niin kalliiksi tällaiseen projektiin, että en ehkä voi sanoa, että olis ollut hintansa väärti lopputulos. Varmaan menee tuonne ens talveen että pääsee käytännössä testaamaan kunnolla.

4 kommenttia:

 1. Tulin vastavierailulle :) Kaikkea ihanaa olet neulonut..minulla ei taito riitä tuolaiseen, mutta kuinka ihanaa olisikaan osata neuloa kaikenlaista kaunista. :) Kevään jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Nätti pusero, toivottavasti sille löytyy käyttöä :)

  VastaaPoista
 3. Nätti pusero! Minusta nuo alasosan palmikot sopivat paitaan tosi hyvin :) Kyllä paidalle löytyy käyttöä. Ehkä kastelu tosiaa voisi auttaa jos tuntuu, että esim. kaula-aukko on liian suuri

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Paita siirtyi kaappiin odottamaan pakkasia! :)

  VastaaPoista