27.12.2008

Joululahjoja

Alotetaan tästä murheen kryynistä... Eli uusiksihan se meni vielä aattoaamuna. Ja onneks tein, nyt se näyttää jo ihan pipolta. Sopivan kokoinen oli päässäkin, ennemmin reilu kuin pieni. Täytyy kyllä sanoa, että ei ihan heti tee mieli tehdä uutta pipoa..
Malli: Peruspipo Novitalta
Lanka: Novita, Isoveli Colori
Puikot: 6mm

Malli: "Pallukkalapaset", Novita Talvi 2008 (malli nro 38)
Lanka: Novita, 7 veljestä (luonnonvalkoinen)
Puikot: 4mm
Ihan mukava malli oli neuloa. En kyllä alkais noita pallukoita väsäämään yhtään isompaan neuleeseen, kuin esim. villapaitaan, joka on tehty lehdessä samalla kuvioinnilla. Tähän oli myös pipo ja se ois ehkä siinä ja siinä viitiskö tehä. Tarkoitus oli tehdä sen verran reilut, että mahtuu sormikkaat alle, kun ei sitä pakkasilla kyllä tarkene pelkillä yksinkertasilla lapasilla. Ja kyllähän ne mahtu kun aattona mallattiin. Toivottavasti saajansa pitää.

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen
Puikot: 10mm (edit: 8mm tais olla kuitenkin)
Eka huovutustyö! Oli kyllä tosi mukava tehdä, kun oli niin nopeet. Se itse huovuttaminen meinas kyllä jännittää, kun en aiemmin ollu tosiaan tehnyt ja apujahan sitä sai taas kysellä ;) Ei ollu kyllä mitään suhteellisuuden tajua niissä kudotuissa lapasissa ennen koneeseen menoa (kts. alla). Ja uskomattoman paljon ne pieneni, sai ihan tosissaan repiä ja venyttää niitä, että muotoutui. Vähän tuollaset kovat niistä tuli, melkeen kinttaat. Odotin ihan pehmeitä luttanoita ja pörrösiä lapasia... Meniköhän siinä joku vikaan siltikin...
Ennen koneeseen menoa...

...jälkeen.

3 kommenttia:

 1. Kivoja lahjoja olet tehnyt :)

  Kyllä ne Huopasesta tehdyt lapaset tahtoo olla sellasia aika kovia, kinttaita tosiaan enemminkin kuin lapasia. Pehmeämpää lopputulosta vois saada vaikkapa Sandnesin Fritidsgarnilla... Ainakin mulla siitä tehty laukku on ihanan paljon pehmeempää ja sileämpää kuin Huopasesta tehdyt jutut, vaikka onpa nekin kahdet "lapaset" ollut kovassa käytössä eli en pelkästään hauku ;)

  VastaaPoista
 2. No kiva kuulla, että ei ollu vaan mun lapasten ongelma..;) Lämpimät ne kuulemma oli ainakin ollu. Pitää varmaan tehdä vielä itellekin samanmoiset..

  Skating Sweater on muuten jo toisessa hihassa menossa. Aika pönäkkä siitä tulee, kun on NIIN paksua se lanka. Nopee kutoa!

  VastaaPoista
 3. Hei! Eksyin sattumoisin blogiisi ja ihastuin töihisi! Varsinkin nuo valkoiset lapaset, oih! Hienoja töitä!

  VastaaPoista