28.6.2012

Verhoilua

Neulominen on ollut nyt täysin jäähyllä.. Sen sijaan oon harrastanut vähän entisöintiä ja puutöitä (niistä kuvaa myöhemmin).. Tässä pikainen uudelleenverhoilu perintöjakkaralle. Kaikkineen noin puolentoista tunnin homma.

Ennen:

Viivinpunainen kangas on ainakin toinen päällinen tälle vanhalle jakkaralle. Alta pilkottaa siniharmaa kangas, jonka mummu on joskus tee-se-itse-korvannut tällä punaisella. Kangas oli jo kulunut pahasti ja kulmista puhki, niinpä päätin jatkaa perinnettä ja löin vaan uuden 3. kangaskerroksen päälle.

Jälkeen:


Kangas on ylijäämäpala äitin amattilaisella verhoiluttamista vanhoista tuoleista, eli ihan asiaan tarkoitettua tavaraa. Lisäksi apuna oli niittipyssy (mummu oli näköjään ihan naulannut ed. kerroksen). Kangasta oli juuri ja juuri sopiva riekale. Yhtään pienempi pala ei olisi riittänyt. Kangas oli aika paksua ja noiden kulmien siistiksi saaminen meinas aiheuttaa päänvaivaa. Lopputulokseen oon kuitenkin tosi tyytyväinen. Täytyy vaan toivoa että kangas ei ala rispaantumaan, jouduin vähän leikkeleen noita kulmia että asettu nätisti.


Loppuviimeistelynä laitoin vielä tiikkiöljyä jalkoihin ja se kirkastikin aika mahtavasti noita kuluneita jalkoja. Taidan uusia vielä tuon käsittelyn myöhemmin, jäi vielä kulumia näkyviin. Lopputuloksena kuitenkin aika ihana penkki!

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva penkki ja hieno muodonmuutos!

  VastaaPoista
 2. On kyllä kaunis.

  Kummitätiasiaa: Meillä ei niitä uusia hampaita oo näkyny mut ruokailuongelmien perusteella ne ne taitaa vaivata taas... tänään eka kertaa tuli pottaan isompi asia ;)

  VastaaPoista
 3. Pienellä vaivalla saa vanhasta uutta, tarvitsee vain hiukan viitseliäisyyttä. Kaunis kangas jakkarassa!

  VastaaPoista
 4. Tuli kyllä hieno! Ihana kun osaa antaa lisäaikaa muuten hyvälle huonekalulle.

  VastaaPoista