1.1.2011

Vuoden viimeiset

Tässäpä vuoden 2010 viimeiset työt. Joululahjoja ei tullut tänä vuonna paljoa tehtyä itse. Muutamat sukat jo aiemmista postauksista ja nämä huovutetut tumput ja kauluri vielä jouluaattona pikateolla.

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen Mix ja tavallinen
Kulutus: n. 150g

Puikot: 8mm


Malli: Kauluri sekalaisista ohjeista (100s)
Lanka: Austermann, Bambou Soft
Kulutus: n. 85g
Puikot: 4,5mm

Kauluriin tuli katsottua useammista ohjeista vähän vinkkiä. Alotin 100s joustinta ja tein lisäyksiä 8s/krs loppuun saakka, kun oli tarpeeksi korkeutta. Äärimmäisen huono valokuvattava, eikä tuosta kasasta oikeen selviä mitään, mutta eipä se kummosempi oo luonnossakaan. Lanka oli aivan ihanan pehmeää, mutta siitä irtos jotain ihme hötyä ihan kauheena. Mulla oli valkoinen paita päällä kun alotin sitä neuloon ja se meni ihan mustaksi. Ei varsinaisesti ees mitään nukkaa, vaan sellasta ihan pientä hötyä mitä siitä irtos. Valmiin kaulurin liotin, niin jospa siitä olis suurin osa irronnu sillon. Muuten voisin tehä tuosta langasta itellekin jotain, mutta arvelluttaa kyllä tuo irtoaminen.

Malli: Novita syksy 2010, malli nro 20
Lanka: Novita Crystal
Kulutus: pipo n. 120g, kaulahuivi n. 150g
Puikot: pipo 10mm, kaulahuivi 12mm

Nämä tais valmistua jo joulukuun puolivälissä.. Itselle siis pipo ja kaulahuivi. Kaulahuivin tein tuon pipon kohoneuleena. Piposta tuli aika iso.. Tein eka ihan ohjeen mukaan ja purin sitten sitä "hiippaa" ku se oli niin valtavan iso. Nyt tuo syvyys on ihan ok, mutta vois melkeen purkaa ja ottaa pois vähän tuosta leveydestäkin. Varsinki kun tietää että käytössä levenee vielä. Mutta ihan kivat nää on, lämpimät. Tuota lankaa olis vielä kerä, saatanpa tehdä kaulahuivillekin lisäpituutta vielä, jos en siitä muuta keksi.

4 kommenttia:

 1. Voi Riikka! Tarkoitukseni oli toivotella mukavaa vuodenalkua... ei ollenkaan ahdistella tekemisillä. Mutta kiva kuulla sinusta! Kyllähän nämä kirjoittelut välillä väistämättä toistavat samoja kaavoja; pipoja, sukkia ja lapasia kun pääasiassa tarvitaan.Iloa ja valoa uuteenvuoteen!

  VastaaPoista
 2. Kivoja juttuja olet taas tehnyt!
  Pipo ja huivi on älyttömän kivat; jos ei tekemistä olisi ihan omiksi tarpeiksi voisin melkein vaikka tuollaiset tehdä itsekkin..,

  VastaaPoista
 3. Älä Päivikki hätäile, tulossa tämä päivitys oli jo muutenkin =) Innostuin vielä tekemään tuon vuoden saldopostauksenkin.

  Kiitos Hanna. Näitä ohjeitahan on aina metritolkulla jonossa, jos joskus tekis.. =)

  VastaaPoista
 4. Hienot vuoden viimeiset! Crystalia oli itsekin tarkoitus ostaa pipontapaiseen, mutta se on ilmeisesti loppu ainakin meilläpäin kaikista kaupoista...

  VastaaPoista