23.7.2010

Vähän niinku Strömsjössä

Ennen


Jälkeen


En oo raaskinu laittaa poijes tuota toppia vaikkei oo mahtunu päälle enää aikoihin.. Aattelin että siitä vois joskus jotain kivaa tehdä. No, nyt siitä tuli tällanen laukku. Käytin apuna tuota Hipun pussukkaohjetta. Suurensin kaavaa niin paljon ku kangasta riitti. Tässä on kolminkertainen kangas. Eka tuo topin etupuolen pitsi, sen alla topin selkäkangas (johon laitoin vielä silitettävää tukikangasta) ja sisävuorena joululahjatyynyliinoista jäänyttä kangasta. Eli aika paksu meinas olla ommella noita saumakohtia.

Tarkoitus oli laittaa eka siihen puiset pyöreet kahvat, ostin ne jo etukäteen. Mutta ku tästä nyt tuli kuitenki suht pieni, niin ne näytti jotenki tosi pöljältä. Eli päädyin tekeen sangat noista topin olkaimista. Siinä vaiheessa meinas olla jo pinna vähän kireenä taas kaikista takaiskuista, että en kauheena enää jaksanu mallata ja mitata niitä.. Ja vähän kiero tästä nyt tuli muutenkin, ku se kaavojen teko oli mitä oli.

Itselle muistiin ens kertaa varten: Kaavoja ei kannata leikata silleen silmämääräisesti vaan nuppineuloja käyttäen. Myös jonkin näköisestä linjojen merkitsemisestä olis apua ompeluvaiheessa.


En tosiaan kauheen tarkkaan jaksa aina miettiä näitä juttuja etukäteen.. Tuosta sisimmästä vuoresta tuli ekayrittämällä monta senttiä liian iso (miten siinä niin saatto ees käyä??). Ku jätin ne kahvat pois, niin mietin että vetskarilla tästä olis tullu aika kiva meikkipussukka. Enpä jaksanut enää alkaa sitä pohtiin, ku olis pitäny se vetskarikin sitten varta vasten käyä vielä ostaan..

Sisälle laitoin ton merkin ja käytin vielä viimeisen jämäpalan pitsiä mitä löyty. Jäi vähän kieroon nyt tuokin, kun piti leikata pienemmäksi sitä kangasta. Oli muuten aika vaikee kuvata tätä! Tuota kankaan kuvioo ei oikeen saa täysin näkymään.


Mutta tällanen siitä nyt sitten tuli. Ei mikään kauheen käytännöllinen, mutta ei kai se oo aina niin justiinsa? Mahtuu sinne ainakin pieni lompakko, kännykkä ja avaimet. Pitää vaan olla tarkkana, ettei mitään putoa avonaisesta suusta.. Ja nyt jälkiviisaana voi sanoa, että olis kannattanu tehä noista reunoista ihan suorat. Olis vähän tilavampi tullu. Lahjaksi lähti.22 kommenttia:

 1. Söpö!
  Tämä oli kai niitä vaikeuksien kautta voittoon töitä; lopputulos on kuitenkin ihana!

  VastaaPoista
 2. Anu oli kommentissaan vienyt sanat minun suusta: Voi miten soma!
  Tuttu tuo kertomus ompelusta. Minä kohellan ompelujutuissa, en malta tehdä valmisteluja vaan suoraan asiaan...ja varmaan on joka kerta sisäpuoli ollut liian iso!

  VastaaPoista
 3. Nätti kö pennin korppu!
  Varmasti tuottaa saajalleen iloa ja mikä tärkeintä pääsi vanha pusero uuteen "työhön"!

  VastaaPoista
 4. Hienoa kierrätystä, olisipa minustakin tuollaisen tekijäksi, mutta turha edes haaveilla :( Toiset ne osaa!

  VastaaPoista
 5. Ihanan sulonen ja romanttinen pussukka. Pitäs tehä itekki...

  VastaaPoista
 6. Soma on, kuten aiemmatkin kommentoijat ovat todenneet. Pienille pussukoille on aina käyttöä ja kierrätyskankailla saa persoonallisia toteutuksia.

  VastaaPoista
 7. Todella suloinen ja romanttinen. Aivan ihana!

  VastaaPoista
 8. Ihana ja suloinen laukku! Tosi näppärästi ajateltu, itelle ei ois tullut mieleenkään :D

  VastaaPoista
 9. Kaunis laukku! Tosi hauska idea käyttää vanha toppi hyödyksi.

  VastaaPoista
 10. Ihan supersöpö! :)

  Onneksi pitsitoppeja voi ostaa aina lisää ja kokeilla jos toisesta tulisi entistä parempi.

  VastaaPoista
 11. Tosi nätti! Hienosti sulla tuo ompelu lähtenyt käyntiin, huippua vanhan hyödyntämistä! :)

  VastaaPoista
 12. Oi, kuinka söpö! Pussukka olisi juuri sopiva jollekin pikkuprinsessalle :)

  VastaaPoista
 13. IHANA laukku, tosi suloinen! Mitä sen nyt on väliä jos ei kaikki ole ihan vimpan päälle, onpahan uniikki :D

  VastaaPoista
 14. Ihastuttava laukku ja niin soma :)

  VastaaPoista
 15. Ihana! Siis kaikkien kauniitten juttujenhan ei tarvitse olla mitenkään käytännöllisiä. Tuohon ihastuu taatusti sekä isommat että pienemmät rimpsessat.

  VastaaPoista
 16. Onpas hauska pieni laukku. Näitä kierrätysideoita on aina kiva lukea, tulee ihan tarve kaivella omia kaappeja ja alkaa ideoimaan :)

  VastaaPoista
 17. Aika vinkeä idea, topista laukku!

  VastaaPoista