29.5.2010

Opettelua

Nyt vihdoin sain aikaiseksi koittaa taas tuota ompelemista. Tarkoitus oli tehdä tällä Hipun ohjeella pussukka. Kangastilkut olin jo aikaa sitten ostanut, kaavatkin leikkasin jo etukäteen. Vetoketjukin mulla oli jo ennen ohjetta ostettu ja se kun oli vaan 13cm ohjeen 15cm sijaan, niin muutin myös kaavaa sen mukaan. Tältä näyttää valmis pussukka.


Väri ei ole luonnossa noin sininen vaan enemmän violetti. Ohje oli kyllä ihan selkeä ja varmasti helppo sellaiselle joka on tottunut ompelemaan. Itselläni tämä meni kantapään kautta. Vetoketju tuotti (tietenkin) ongelmia. Ompelin mummun koneella, enkä löytänyt siihen aluksi vetoketjujalkaa ja yritin ommella normaalilla.. Pariin kertaan sai sahata, että tuli suurinpiirtein suora. ;) Äiti onneksi löysi sen jalan, ennen ku aloin toista sivua ompeleen. Ja ompelin eka väärin päin sen vuorikankaaan siihen.. No tajusin onneksi virheeni heti ja purin.


Lopputulos on yllättävän hyvä eka pussukaksi. Tuo vetoketjun koko ei ihan mätsänny tuohon kankaan kokooon, tai sitten ompelin vaan liian kaukaa. Ja samoten vuorikangas meinaa vähän jäädä yhdessä kohtaa vetskarin väliin. Mutta opinpahan ens kerraksi. Ja mummukin totes että "jospa se ens kerralla tulis vähän nopeempaa". Eihän siinä menny ku jotain 3h...;)


Lisäksi tein tällä ohjeella tuollasen "nenäliinataskun". Samat kankaat, värit vaan toisin päin. Siitä ei tullut nyt kuvaa, kun jätin sen mummulle konevuokraksi. Se oli nopee tehä!

Aiemmin tällä viikolla tuli askarreltuakin, kun ostin tällasen "välipala-pirtelön-töihin-vienti-pullon". Oli niin ankean näkönen (pakastepullo), niin aattelin vihdoin kokeilla tuota decoupage-lakkaa ja muutin pullon marimekon servetillä nätimmäksi. Ihan kätsää ainetta, sillä vois tehä vaikka mitä kivaa! En tiiä kuinka kestävää tuo on sitten käytössä. En kyllä tiskikoneeseen menis laittaan ainakaan. Kuvat ennen ja jälkeen.Ja vielä kesän ekat istutukset. Parvekesalaattia tulollaan. =)


12 kommenttia:

 1. Kiva pussukka! Ja tosi kaunis pirtelöpurkki :) Voi kun ehtis tehdä jotain muuta kuin korjata kokeita!!!

  VastaaPoista
 2. Kaunis pussi! Ja hieno on purkkikin. Minä ja ompelukone puhumme ihan eri kieltä, siksi toisten ompelukset ihailuttavat.

  VastaaPoista
 3. Nätti pussukka! Minullakin on muhinut pussukan tekeminen mielessä jo pidemmän aikaa. Pitäisi vaan tehdä ja samalla saisi tilkkujakin pois.

  VastaaPoista
 4. Nätti pussukka!
  Kukaan ei ole seppä syntyessään, kauniin pussin ole vaikeuksista huolimatta saanut aikaiseksi!
  Tuo nenäliinapussukka täytyy pistää korvan taakse, syksyllä tuommoinen voisi olla taas kätevä!

  VastaaPoista
 5. Upean pussi ja hienosti koristeltu pullo!

  VastaaPoista
 6. Pullosta tuli tosi hieno! Ja pussukka näyttää hyvältä myös, siinäpä sitä kehittyy kun vaan alkaa tehdä ja kokeilla :) Kunnioitettavaa että jaksat tehdä ja opetella :)

  VastaaPoista
 7. Kylläpä se siitä lähtee ompelukone hurruttelemaan pikkuhilijaa. Minulla kun ompelukoneelle ei ole omaa pöytää työhuoneessa, niin ne jutut jäävät aina vähemmälle huomiolle.
  Viehattavä tuo sinun salaatti kärrysi!

  VastaaPoista
 8. Ihana pussukka! Olen samaa ohjetta pohtinut ja tulostettukin se on. Vetoketju uupuu, sitten voiskin yrittää. Luulen että mulla menee myös hetki jos toinenkin tuon tekemiseen, mutta jostain on aloitettava. :D Tuo pullotuunaus on kyllä hyvä idea. Kaunis tuli!

  VastaaPoista
 9. Hienolta näyttää pussukka! Minulta ei taitisi luonnistua vetskarin ompeleminen...

  Ja purnukka on myös hieno :). Mitäs tuo tuollainen decoupage-lakka oikein on ja mistä sitä saa?

  VastaaPoista
 10. Hauska pussi!
  Pirtelöpullo on nyt syötävän söpö.

  VastaaPoista
 11. Hieno pirtelöpurkki! Ja siun salaatit vihertävät hiukkasen enemmän kuin nuo miun... ;)

  VastaaPoista
 12. Suloinen pussukka, oikein siisti ainakin miun silmään :)

  VastaaPoista