7.6.2009

Lehtipaita

Malli: Naisen pusero (nro 18), Moda 3/2009
Lanka: Novita, Luxus Cotton (605)
Kulutus: 5 kerää + pari metriä kuudennesta
Puikot: 3,5 mm ja 4mm

Tästä tuli periaatteessa ihan ok... Näyttää ihan kivalta, mutta päällä ollessa ei oo niin kiva. Tietysti liian lyhyt tuli taas, vaikka tein pidemmän kuin ohjeessa. Ja tuo kaulus "vetää" vähän tuonne selkäpuolelle. Se nyt ei niin häiritse, mutta kyllä tuo helma on vähän turhan lyhyt. Tuollain seisoessa ei niinkään häiritse, mutta ei tämä päällä kyllä kiva oo pyörällä ajaa tai muuten kurotella tai kyykistellä. Tuli kuitenkin parempi kuin vielä viikko sitte pelkäsin. Olin tehnyt etu- ja takakappaleet valmiiksi ja neuloin tuota kaarroketta. Näytti siltä, että niitä ei saa ikinä yhdistettyä sopivaksi. Kaarrokkeesta jouduinkin lopulta purkamaan pari mallikertaa pois ja neuloin tuota reunusta ohjeen 4krs sijaan muistaakseni 6. Leveys onnistui kerrankin ihan nappiin! Vaan olihan siinäkin hakeminen. Alotin paidan muistaakseni 4 kertaa, ennen kuin löytyi sopiva silmukkamäärä (85s).

Neuloin eka kertaa tuota Luxus Cottonia. Aika paksun tuntosta se on, nopeeta kudottavaa. Vähän harmittaa tuo värivalinta. Arpoin kaupassa otanko tämän vai vaaleemman luonnonvalkoisen. Tää on ehkä vähän "likaisen" värinen. No, jospa siinä ei sitten näkyis heti kaikki pikkutahrat..;) 2 kerää jäi vielä jemekseenkin. Mitähän siitä tekis...? Tuo kaarrokkeen neulominen oli kyllä mukavaa. Tuota kuviointia vois käyttää vaikka johonkin kaulahuiviin joskus.

Tässä vielä viime kesältä kesäpaita. Tätä on tullut jopa pidettyäkin. Vaatii vaan alle valkoisen topin, kun näkyy muuten ihan läpi. Kuvassa on törkeen ryppyinen kun on talven ollut kaapissa..

Malli: Lyhythihainen pusero (nro 27), Moda 3/2008
Lanka: Novita, Bambu
Kulutus: ???
Puikot: 3,5mm

7 kommenttia:

 1. Hienon näköinen! Kaula-aukko on makeen näköinen, kun tehty tuolla tavalla kaarrokkeena ja siinä on kuvioita. Voisiko lopusta langasta neuloa helmaan samanlaisen kaarrokkseen kuin kaulukseen? Silloin paita olisi ainakin pidempi jos se nyt tuntuu vähän lyhyeltä. Kitos valkoisen kesäpaidan ohjevinkistä... Itselläni on bambua kaapissa odottamassa inspiraatiota :)

  VastaaPoista
 2. Hieno on! :) Mä kans mietin että jos tekisit lopusta langasta tavalla tai toisella pidennystä helmaan, omasta kokemuksesta epäilen että liian lyhyeltä tuntuva paita sitten tosiaan jää sinne kaappiin vaan vaikka muuten ois kiva. Tuo H-K:n ehdotus, että tekisit samanlaisen kaarrokkeen kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Olen kans kattonut tuota kaarrokepaitaa, on se vaan kaunis malli!!! Kauniilta kyllä näyttää, ei ainakaan seistessä näytä liian lyhyeltä. Mulla on aina sama ongelma pituuksien kanssa kun liian lyhyessä on ikävä kumarrella... Mut ihana on! Pakko munkin on tuo tehdä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos kommenteista! Mietin jo siinä epätoivon vallassa, kun paita oli vielä puikoilla, josko siihen kutoisi vähän pituutta lisää jäljestäpäin. Kyllä sinne jonkun viiden sentin kaistaleen vois väsätä.. Inspiraatiota odotellessa...;)

  VastaaPoista
 5. Nätti on! itsekin vähän tuumailin että josko neuloisi tuon, mutta aloinkin neulomaan sitten yksinkertaisempaa puseroa samasta lehdestä, lankani väri ei olisi ollut oikein passeli, vaalea on oikein hyvä värivalinta tuohon.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana. Tyylikäs.
  Minusta lehti-kuviot neuleissa ovat aina yhtä ihastuttavia.

  VastaaPoista