31.1.2010

Junasukkia

Ei täällä olla ihan epätoivoon vaivuttu tuon edellisen postauksen myötä. ;) Kiitos kannustavista kommenteista, lisää huivikokeiluja tulee tässä kevään aikana! Central Park Hoodie etenee hyvin. Neulon sitä pyörönä saumattomasti ja kainalot on jo ohitettu. Vähän arvelluttaa riittääkö lanka sittenkään.. Tuo huppu kun taitaa syödä aika paljon kuitenkin.. No, pitää etsintäkuuluttaa sitten lankaa jos ei riitä.

Pidin viikon tauon hupparista ja kudoin muutamat junasukat! Näille ei ole saajaa valmiina, vaan tarkoituksena olis laittaa kirpparipöytä parin viikon päästä. Ajattelin testata josko tällasia sais myytyä siinä sivussa. Noita puolikkaita lankakeriä kun riittää, niin tällasiin niitä saa hyvin menemään. Tarkoitus olis tehä vielä ainakin muutamat tyttöjen sukat vielä näiden lisäksi.


Malli: Junasukat
Lanka: Ainakin Nallea ja Woolia
Kulutus: n. 25g per pari
Puikot: 2,5-3mm

Nuo siniset sukat näyttää tuossa kuvassa jotenkin oudon muotoisilta näköjään, mutta kyllä ne luonnossa ihan samanlaiset on kuin toisetkin. Tämä on tosi mukava, helppo ja nopea malli neuloa! Suosittelen! Kannattaa käydä tuon linkin takaa lukemassa tarina ohjeen alkuperästä, sieltä se nimikin kumpuaa..

Mitä luulette, paljonko tällasille vois laittaa hintaa? Tarkoitus olisi saada nimenomaa ne myytyä, ei "päästä tienaamaan". Ajattelin jotain 5€?

10.1.2010

Harjoitus Minttumaari

Malli: Minttumaari, Ullasta
Lanka: Patons, Misty
(ja Novitan Rose Mohair)

Kulutus: n. 160g
Puikot: 7mm

Eka pitsihuivi tehtynä. Piste.



Ei vaitiskaan... Kommentoidaan nyt jotain silti. Ei ehkä paras lanka + ohjevalinta yhteen. Tai puikkovalinta tai joku. Kuvio ei oo ollenkaan niin kaunis, kuin sen tulisi olla. Vähän venähtäneitä nää mun pallukat. Ohjeessahan ei sinällään mitään vikaa ollu. Kauheena sain silti tehtyä virheitä sinne. Melkeen useammalla kerroksella huomasin että lopussa ei enää silmukat täsmänny kuvioon, kuin että olis menny tasan. Ja kun ei oikeen viittis tällasta lankaa alkaa purkaankaan, niin ihan pokkana vaan lisäilin niitä silmukoita sinne.

Lankahan oli tosi pehmeetä (snyltä saatua) ja aika hienojakoista ja ohutta. Aloin sitten kaksinkertaisena sitä neuloon ja tottakai se sitten loppu kesken. Piti ostaa Novitan Rosea tuota viimeistä kaaviota varten. Yllättävän lähellä oli tuo värisävy, vähän vaan tummempi. 2. kaaviota toistin muistaakseni 6 kertaa.. Tuli just sellanen niukka naukka kaulahuiviksi riittävä. Ja vaikka vaihdoin isommat puikot päättelyyn niin silti se kiristi vähän... Mutta en jaksanu siitäkään enää siinä vaiheessa välittää. Ja pingotus.. No kyllä mää sen nuppineuloilla löin olohuoneen mattoon puoleksi päivää, en todellakaan alkanu mittaileen että tulee symmetrinen kuvio (ihan niinku enää tässä vaiheessa olis ollu väliä). Äitillehän tuo kelpas.

Nyt on puikoilla ihanan ihana Central Park Hoodie! Toivottavasti tuollanen katastrofihuivi tarkoittaa sitä, että seuraava työ on maailman ihanin ja onnistunein ikinä!

2.1.2010

Wanida

Malli: Wanida, Sock Innovation -kirjasta
Lanka: SandnesGarn, Sisu (2326)
Kulutus: 80g
Puikot: 2,5mm

Tässä toiset sukat kudottuna tuosta ihanasta Cookie A:n kirjasta. Malleja olis vaikka kuinka paljon mitä tekis mieli tehä. Kauan kesti pelkästään valinta mitä alkaa tikuttaan. Itse sukat tuli kyllä nopeeta, muutamassa illassa. Tämä oli malliltaan helpompi, kuin edelliset snylle tehdyt Angee:t. Langan ostin joskus muutama kuukausi sitten ja oikeen harmitti ku en aiemmin päässy tästä kutomaan joulukiireiden takia. Tuo väri on ihan suosikki nykyään, isoveljen leijonankeltaista olis varastossa oottamassa jonkun paidan syntyä..

Nämä ohuemmat sukat on tosi mukavia nykyään. Ja paljon kivempi kutoa kuin saapassukkia! Nämä tein tarkoituksella niin pieniksi, että ei mahu sukkaa alle. Tarkoitus siis pitää näitä avojaloin normaalien sukkien sijasta. Sisusta on tosi mukava kutoa, tulee tasaista jälkeä 2,5mm puikoilla.

Mummulla on maanantaina 90v synttärit ja olin aattellut joskus kesällä, että jos kutoisin sille jonkun pitsihuivin. No, ei tietenkään sellaista kerenny ees aatella tekevänsä tuossa joulun alla/aikana.. Ja liekkö se sellasta olis tarvinnutkaan, kun sillä on niitä itse tehtyjä shaaleja ym. kaapit täynnä.. No, päädyin silti tällaseen ominkäsin tehtyyn lahjaan.


Eli nämä on pöytätabletit. Kuvat on mummun omalta pihalta kesällä otetut. A3 kokosia ja laminoitu sellasella paksulla ja pehmeellä laminoinnilla, joka on tarkotettu tällasiin pöytäalustoihin (lähinnä ravintoloiden ruokalistoihin). Ne on jämäkät, mutta joustavat ja niitä pystyy pyyhkiin märällä ja ei jää mitään piinttymiä, ku esim. kankaisisiin liinoihin. Sen verran kiiltää tuo laminointi, että näyttää kuviin tulleen rumat varjot... Hyvältä ne näyttää luonnossa. Tein samalla tyylillä eräät joululahjat mustavalkoisista kuvista, nekin oli ihan kivat.