23.9.2010

Syystamineita

Tässäpä tälle alkusyksylle vähän lämmikettä. Nämä oli kaikki simppeleitä ja nopeita tehdä. Pitänee varmaan tehä vielä ainakin pipoja pikkupakkasille lisää. Tällä reikäsellä mohairilla ei taija tareta enää ees nollakeleissä. Pinkki setti on mulle ja harmaa pipo äitille.

Malli: Novita syksy 2010, nro 26
Lanka: Novita, Rose Mohair

Kulutus: noin 25g x2
Puikot: 6 mm

Pipon malli ei oikeen kuvista tuu ilmi, mutta ne on sellasia pitempimallisia joissa jää tuonne päälaelle ja niskaan ylimääräistä. Eli ei mitään päälakia hipovia.

Malli: "Oma"
Lanka: TeeTee, Elegant

Kulutus: noin 50g
Puikot: 8 mm

Kaulahuivi on kuvassa kaksinkerroin. Mittaa oli muistaakseni 140cm ja neulottu pyörönä. Helppo ja yksinkertainen. Vois tehä eri langoilla talveksi näitä. Tuossa samassa pipon ohjeessa oli myös tällasen huivin ohje, mutta tein omasta päästä saman näkösen. En muista enää silmukkamäärää.. Tein eka 10cm mallitilkun (!) ja laskin siitä suurinpiirtein tarvittavan määrän. Korkeutta neuloin niin paljon ku lankaa riitti, ei haittaa vaikka olis ollu enempiki.

5.9.2010

Boxi

Tämän pussukan ohjetta kaipailin jo jokunen aika sitten, kun näin sen jonkun blogissa. Alkuperäinen ohje on kirjasta Suuria ja pieniä tilkkutöitä (Lise Bergene) ja itse en ainakaan löytänyt sitä mistään. Ei ollut kirjaston kokoelmissa, ei löytynyt nettikaupoista... Eräästä blogista (jota en saa nyt millään päähäni!) oli linkitetty tähän ohjeeseen, jonka pohjalta minäkin omani väkersin.

Päällikangas on Marimekkoa, vuorikangas ja vetskari Eurokankaasta. Oli tarkoitus tehdä pitemmällä vetskarilla (ja violetilla vetskari + vuoriyhdistelmällä), mutta Eurokankaan vetskarivalikoima oli aika vaisu. Hyvin tuo ruskeekin passaa näköjään, mutta ketjulla olis saanut olla enemmän pituutta. Ompelin siihen nyt nuo "pidennykset" ja vähän se pienentää ikävästi tuota ronkkimistilaa. Sekä päälli- että vuorikankaaseen lisäsin silitettävää tukikangasta jämäköittämään.

Pussukalla on siis 3 eri muotoa. Ensin tämä littana pienille säilytystarpeille. Tässä vaiheessa pohja on siis ihan tasainen.


Kulmia ja pohjaa kääntelemällä sisälle saa kolme taskua, pikkutavaroita järjestyksessä pitämään.


Ja isommalle määrälle tavaraa pussukan saa jättikokoon, mahtuu hyvin esim shampoopullot tms. Kätevää..


Näitä voi tehdä jatkossakin lisää, tämä meni lahjaksi. Tuon renksun ompelemisessa meinas kone pistää vastaan, kun tuli niin paksut kohdat siihen, mutta siitäkin selvittiin. =) Loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen homma tehdä.