14.3.2010

Thermis

Malli: Thermis
Lanka: Novita, Luxus Alpaca
Kulutus: n. 40g
Puikot: 4mm

Ekan lahja-Thermiksen jälkeen halusin ehdottomasti omankin kaulurin. Langankin ostin jo joskus ties kuinka kauan aikaa sitten. Tämä ohje on aivan ihana sen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Jos nyt alottaisin uuden tällä langalla tekisin isomman ohjeen mukaan. Tämä on kyllä kaulalla aivan hyvä, mutta sen verran tiukka että tukka menee sekaisin päälle laittaessa.:/ Eipä se pari mallikerrosta lisää olis haitaksi ollut myöskään. Ja jälleen kerran kun lankaa kerta kuitenkin jää, niin samahan se olis ollu kaikki saaha kulutettua. Jälkiviisas jälleen..

Perinteisesti tuli ongelmia nappien kanssa. Yllätyksekseni sain tehtyä napinlävet hienosti! Kerranki tuli ihan sopivan kokoisetkin. Mutta jotenki hämäsin itse itseäni keskein kaiken ja luulin tehneeni napinlävet väärälle puolelle.. En taaskaan tulostanut ohjetta, vaan tein vähän niin kuin ulkomuistista ja välillä kävin jotain koneelta tarkistelemassa. No, en kehannut alkaa enää siinä vaiheessa purkamaan, niin ajattelin vaan että pitää ommella tuo lärpäke sitten kiinni "väärälle" puolelle. Eli että napinlävet jää uloimmaksi.

Siinä sitten kun olin päätellyt silmukat ja ommellut sen lärpäkkeen ja erittäin hyvin vielä päätellyt langatkin niin huomasin että ihan oikeessa kappaleessahan ne lävet oli, mutta nyt siis ompelin sen lärpäkkeen värälle puolelle kiinni! Ja napinlävet siis jäi taaimmaiseen osaan... (Tapahtuuko tällasta sekoilua koskaan kellekään muulle?!?)


En todellakaan alkanut sitte enää purkamaan sitä päättelyä vaan kaivoin mummilta perityn ompelulaatikon esille. Sieltähän se apu löytyi. Laitoin nepparit! =) Tulipahan sitäkin hommaa testattua eka kertaa. Napit löysin "koristeeksi" omasta varastosta (taitaa olla nekin joskus mummin varastoimat) ja ompelin kiinni nepparin toiselle puolelle. Tällaisia aarteita löysin nepparien mukana.

"Käyttäkää aina Atlas sukkia".. Miltähän vuodelta tuokin on? =) Taitaa olla nuo nepparitkin vähintään 30-vuotta sitten ostetut. Eka kertaa neuloin tuota Luxus Alpacaa ja oli ihan kiva lanka. Tosi pehmeetä! Sopii hyvin tällaseen iholla pidettävään neuleeseen. Taidan ostaa lisää tuota väriä ja tehdä oman Mustikan tämän kaveriksi.

Lopputulos on siis oikeestaan vallan oiva! Ja jos tuota ei kehtaa alkaa pitään tukan sotkeutumisen takia muuten, niin ainakin sitten hiihtoladulla! =) Eipä taida jäädä viimeiseksi Thermikseksi tämäkään!

11.3.2010

Äitin sukat

Malli: Perussukat (vyötteestä)
Lanka: Novita, Tico Tico
Kulutus: n. 60g
Puikot: 2,5mm

Äiti tilas uudet ohuet sukat ja minä halusin testata uuden tico ticon. Äiti siis osti mieleisensä kerän ja minä kudoin. En kauheena tykkää näistä monivärisistä langoista ja varsinkin nämä tico ticon värivalikoimat on melko kirjavia, tämä lienee se hillityin. Olin vielä kipeenä kun alotin kutomaan, joten päädyin tällaseen perusmalliin ettei tarvi turhaan ponnistella. Ohje on ihan tuosta vyötteen takaa. Tein koon 38 mukaan, mutta vartta tein 15cm 13cm sijaan. Ja silti olis saanu tehdä pitemmät! Tuo joustin taitaa vähän vetää kasaan vartta. Ja kun lankaakin jäi ärsyttävän paljon, niin olis ihan sama ollu tehä vaan paljonki pitemmät varret. Pitäisköhän poimia silmukat ja kutoo jälestäpäin lisää..? Ei siitä langan lopusta kuitenkaan mitään järkevää tee koskaan.

En kauheena tykkää tuosta kuvioinnista mikä kerältä tulee.. Pitäis ehdottomasti tehä vaikka raitasukkaa jonku toisen langan tai kahen samanlaisen kerän kans tms. Jotenki tylsät vaan nuo raidat näin. Tasaista jälkee siitä langasta kyllä sai! Kantapäistäkin tuli tosi siistit. Oliskohan kaks solmua ollu kerässä. Mutta ennemmin kyllä teen tällasia ohuita sukkia tulevaisuudessa esim. Sisusta.

Kiitos Ellin mekon kommenteista kaikille!