31.12.2009

SNY-kierros pakettiin

Kiitos kaikille joululahjakommenteista! =) Tässä lyhyt katsaus sny-kierrokseen minun osaltani. Lähetin paketteja Katille. Tarkemmat kuvaukset voi jokainen halukas käydä lukemassa hänen blogistaan.

Ensimmäinen paketti näytti tältä. Aiemmista postauksista tulkitsin Katin Hello Kitty-faniksi ja siitäpä johtuen ajattelin aiheeseen liittyvää ylläriä. Lisäksi Kitten Mohairia ja Lanettea lempivärinä pinkkinä.

Toisessa paketissa lähetin Maijaa turkoosina ja ruskeana (kuva on ylivalotettu.. ei muistaakseni ollut noin sininen tuo sävy), sekä tuoksutuikkuja ja heijastinpaketin. Tuossa Taito-Shopista ostetussa heijastinlankapaketissa on ohje sen pelastusrengasheijastimen tekoon tai lankaa voi toki käyttää sellaisenaan ihan mihin vaan.


Kolmanteen pakettiin huovutin pinkit lapaset tutulla vanhalla ohjeella. Lisäksi tein nimilappuja, joissa lukee "Made by "etunimi sukunimi" ja bloginosoite alhaalla". Kati näytti bloginsa perusteella tekevän paljon töitä lahjoiksi, joten siitä lähti idea tällaisten tuotelappujen tekoon liitettäväksi lahjan mukaan. Itse en hoksannut ottaa kuvaa ilman että tuo oikea nimi näkyisi ihan selvästi, joten tässä kuva vain lapasista. Lisäksi mukana oli neljä tikkaria koko perheelle.

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen
Kulutus: n. 150g
Puikot: 8mm


Joulukuun alussa snylläni oli synttärit ja lahjoin häntä seuraavilla sukilla.

Malli: Angee, Sock Innovation -kirjasta
Lanka: Novita, Nalle Colori
Kulutus: n. 100g
Puikot: 2,5mm

Tämä oli eka malli jonka tein tuosta ihanasta kirjasta! Toiset sukat on nyt puikoilla. Kiva malli oli neuloa. Mallineuletta oli vähän vaikea saada kuvattua pimeällä sisätiloissa... Ja nämä oli ekat sukat, jotka saivat tuon sukkaplokkikäsittelyn! Tässä vielä kuva otettuna ennen plokkausta.. Huomaatteko eron..? ;)


Ja viimeisenä pakettina lähti seuraavaa. Pikkupaketissa oli Magic Towl Hello Kitty-kuosilla.

Toivottavasti paketeista oli snylleni yhtä paljon iloa, kuin minulle oli omani lähettämistä! =) Eka sny-kierros on siis ohi ja hyvä mieli jäi. Kevään kierrokselle en aio lähtä, mutta joskus tulevaisuudessa varmastikin osallistun vielä!


28.12.2009

Ommeltu joululahja


Tässäpä vielä viimeinenkin joululahja! Vähän erilaisempi kuin muut. Ompelukonetta en oo käyttänyt sitten yläasteaikojen! Eikä se oo koskaan kuulunut suosikkeihini. Nyt täytyy kyllä myöntää, että näiden teko oli kivaa. Vois ihan innostua kokeileen jotain muutakin. Omaa konetta mulla ei oo, mutta onhan noita käytettävissä muilla. Nämä tuli äitille (ja vähän iskällekin) lahjaksi, joten piti salaommella mummun tykönä. Yks ilta meni pelkästään puolaamisessa (muistin oikean termin!), ku itse en oudolla koneella osannut ja mummu ei muistanut miten se tapahtuu.


Ideahan lähti Ratulan eka jaksosta. Eli siirtokuvat on painettu puuvillakankaalle ja siihen ympärille ommeltiin pitsi ja sitten tyynyksi. Tuo pitsin ompelu jännitti kyllä eniten, mutta ei siitä koitunu mitään ongelmaa lopulta. Tyynyjen koko jäi vähän sattuman varaan. Mun oli tarkotus tehä 40 x 40 cm kokoiset. Syksyllä etin sisätyynyjä Ikean reissulla ja siellä oli vaan 50 x 50 kokosia neliönmallisina. No sitten ku lähin Eurokankaasta ostaan tuota kangasta (yli kuukauden päästä) en enää muistanutkaan että ne tyynyt oli 10cm isommat ja ostin kangasta niitä pienempiä kokoja ajatellen! Kyllähän ne tyynyt sinne mahtu kun tunki ja tulipahan muhkeet!

Kuvia on neljä kappaletta, kaksi per tyyny. Pitsiä piti käyä ostaan lisää myöhemmin, että riitti kuvien ympärille. Kuvat on muistaakseni n. 25cm kanttiinsa. Ne on skannattu meidän vanhoista lapsuuden kuvista ja halusin ne ehdottomasti mustavalkoisena, ettei tulis räikeetä. Kankaan valittin tuollaseksi kerman väriseksi, että passais sängynpeittoon.


Viimenen sauma on ommeltu käsin. Ei mikään kauheen nätti lopputulos.. Mutta en viittiny alkaa miettiin ees mitään vetoketjuja tai tarranauhoja. Tässä oli tarpeeksi tällaseksi eka viritelmäksi. Eli näitä ei pahemmin sitte pestä, ku pitää ratkoo yks sivu auki. Mutta tuskin niissä kukaan pötkötteleekään, tuo kuva kuitenki on jo vähän karhee. Eli koristeeksi tarkotettu. Ja paljastettakoon, että tässä lähikuvassa ole minä reilu 20v sitten.


Alla päivitys kudotuista joululahjoista!

27.12.2009

Joululahjat

Taashan se meni viime tippaan näiden kanssa, vaikka alotin (jo!) lokakuussa.. Eikä näitä nyt niin paljoa ees oo. Oli kaikenlaista muuta väkertämistä sivussa. Tässäpä kuitenkin pieni katsaus omin käsin tehtyihin lahjoihin.

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen
Kulutus: n. 150g
Puikot: 8mm

Vanhalla mallilla tumput, taitaa olla jo neljännet. Tein miehen koolla vaikka meni naiselle. Ei tarvinnut venyttää niin hikipäässä koneesta otettua. Kuvan väri valehtelee. Nämä oli tumman violetit, ei niin sinertävät miltä näyttää.
Ja huovutuslinjalla jatkuu..


Malli: Huopatossut, Ullasta
Lanka: Novita, Huopanen
Kulutus: ehkä n. 150g
Puikot: 8mm

Näistä tuli mummulle uudet tossut. Jotenki sille tulee aina valittua violettia.. Tykkään kyllä ite tuosta väriyhdistelmästä. Ja tuo tumma violetti on eri sävy kuin noissa edellisissä lapasissa. Nämä oli ekat tossut jotka huovutin ja vähän jännitti miten käy huovutuksen kans. Ne kudotut on niin muodottomat valtavat lurppanat, että niistä ei uskois tulevan tossun näkösiä millään. Eka huovutus ei huovuttunu tarpeeksi, jäi selkeesti isoksi ja nakkasin uudelleen koneeseen ees muotoilematta. No toka huovutus meinas tehä vähän liian pienet. Sai aika paljon repiä, että tuli sopivat. Tuo tossun muoto kyllä jotenkin ihmeellisesti tuli ihan itekseen, tarkotan tota pohjaa lähinnä.


Sen verran tiukat tuli noista suista kuitenkin, että piti sitten saksilla leikata sellaset sentin vaot niihin. (Ei vielä leikattuna näissä kuvissa). Ja koska tossut tuli siis rollaattoria käyttävälle mummulle, niin piti minimoida liukastumisvaara. Nämähän on tosi liukkaat sellasenaan, oikeen liukuu parketilla. Ostin aikonaan kässämessuilta tuota Sock-Stopia, jolla piirsin sydämiä pohjaan pidoksi. Ekaa kertaa testasin näihin sitä. Yllättävän ohutta aienetta se oli, ei mitään kauheen tarkkoja kuvioita saa tehtyä. Näihin sydämiin taisin tehä kolminkertaisen käsittelyn. En tiiä onko tuo lopputulos mikään kauheen nätti, mutta hyvin ne pitää! Passaa hyvin esim. lasten jarrusukkiin! Ja pohjassahan ne on, niin eipä niitä niin tarvi katellakaan.





Malli: Mustikka-pipo
Lanka: Alvita, Alpaka
Kulutus: n. 50g
Puikot: 3,5mm ja 4mm


Malli: Thermis
Lanka: Alvita, Alpaka + vähän Novita Woolia
Kulutus: n. 60g
Puikot: 4mm

Tällasen setin aion tehä itellekin! Kun jouvan.. Thermistä oon halunnut itelleni jo siitä saakka kun se julkaistiin! Se on ihanan näkönen. Snyltä saadut Alpakat tuli justiinsa sopivasti näihin! Se oli tosi pehmeetä ja lämpimän tuntosta. Ei vaan ihan riittänyt tuohon koko Thermikseen. Lyhentelin sitä jo alussa jonku verran, mutta ei se riittäny siltikään. Tuo yläresori on siis tehty Novitan Woolista. Värisävy oli yllättävän lähellä, käsin kyllä tuntee että on eri lankaa. Toivottavasti ei kutita.


Molemmat ohjeet oli mukavia neuloa. Mustikassa tuli ongelmia tuon kuvion oikean reunan kanssa. Siinä tulee lopussa ne kavennukset ja mää en saanu niitä sillain siististi ja tiukasti tehtyä. Tuli ihan kauheen reijät sinne, mutta ompelin sitte piiloon tuolla päättelylangalla. Taidan tehdä itelleni näistä harmaat versiot.

Vielä jäi yks lahja paljastamatta, ettei tuu liian pitkää päivitystä.. Ja se sny kierroksen päivitys pitäis kans tehä vielä.

26.12.2009

*Salainen*Neule*Ystävä*7

Salaisekseni paljastui jo siis aiemmin Marika. Ja viimeisestä paketista palajastui aattona seuraavaa:

Ihan mielettömän ihana paketti! =) Kauniita harmaan sävyjä! Pitää ruveta heti ettiin joku ihana ohje tuolle vaaleen harmaalle langalle. Kiitos paljon ihanasta paketista. Kuvan ottohetkellä eilen oli asteita miinus 25. Ei oo paljon tullut ulkoiltua näinä pyhinä.. Tässä kuitenkin vielä kuva jäisistä näpeistäni kera kummitädiltä saadun itsetehdyn sormuksen! Näköjään tuli vähän epätarkka, liekkö hampaat kolisi niin paljon.

Ja seuraavaksi sitten jo joululahjapaljastukset ja sny-kierroksen päivitys minun osaltani!

20.12.2009

Mohair Portrait Scarf

Malli: Mohair Portrait Scarf,
Knitting Classic Style -kirjasta
Lanka: Novita, Rose Mohair
Kulutus: noin 170g
Puikot: 4,0mm pyörö

Tästä piti alunperin tulla joululahja kummitädille. Sitten firman pikkujoulujen lähestyessä hoksasin, että tämähän sopis aika hyvin mulle asusteeksi mustiin vaatteisiin. Sillain hartioilla pidettävänä. No, kauheella vauhdilla tikuttelin valmiiksi muutamassa illassa ja edellisenä iltana valmistui. Nakkasin pikkujouluvaatteet testiksi päälle ja huivin hartioille ja... ei se sopinu ollenkaan.. Liian lyhytki oli! Onneksi oli kaapissa viime talvinen Retro Redux Shrug, joka passas vaatteisiin paremmin ku hyvin.


Huivista tuli kuitenkin niin paksu, että epäilin josko sillä olis käyttöä lahjan saajalla.. Niinpä kudoin siihen yhden mallikerran lisää ja otin itselle kaulaliinaksi. On ollut nyt näillä pakkasilla tosi lämmin. Nollakeleillä ei varmaan viitti pitää.. Joku aivokatkos vaan tuli kun aloin tekeen sitä lisäosaa... Aloin eka purkaan sitä viimeistä kerrosta ja kaikkihan tietää että mohairin purkaminen ei oo mitään herkkua... Lopetin sen heti alkuunsa ja aloin neuloa sitä lisäosaa alusta. Miks ihmeessä en tajunnu poimia silmukoita siitä huivin reunasta?? Nyt siihen jäi tollanen pölijän näkönen sauma... Ei sitä tietenkään päälläpidettynä huomaa, mut silti..

Huivi kudottiin siis pyörönä, kahta mallineuletta vaihdellen. Ihan hauska lopputulos. Ei sitä sillain harteilla pidettynä kyllä tuu käytettyä, mutta eipä se haittaa. Kummitätille on uus lahjus jo valmiina (melkein) ja eräälle toiselle lahja huovuttuu justiinsa koneessa. Vielä pitäis pari (lue: 4) lahjaa alottaa/viimeistellä ennen joulua. Saapa nähä jääkö taas aatollekin vielä tekemistä..

19.12.2009

*Salainen*Neule*Ystävä* 6

Nyt se on sitten sny-rinki tältä osin ohi! Tai ainakin melkein... Hain viimeisen snyni lähettämän paketin juuri postista ja laatikosta paljastui....joululahja! Kai se täytyy sitten malttaa vielä muutama päivä odotella avaamista. :)

Snykseni paljastui Marika! Olenkin jo aiemmin käynyt tosiaan blogissasi ja toisin päin. Täytyy nyt tutustua noihin vanhempiinkin kirjoituksiisi! Olet lähettänyt oikein osuvia paketteja minulle, huomaa että olit lukenut lappuni. Ja pääsit todellakin hämäämään noilla pakettien lähetyspaikoilla! Kaikissa paketeissa taisi olla eri paikkakunnan leima! =) Erityismaininta täytyy antaa noista pakettien ulkoasuista. Ne olivat tosi nätisti paketoitu kaikki! =) Kiitos vielä kovasti!

13.12.2009

Elephants

*Yksi pieni elefantti marssi näin*
*lumista kaidetta eteenpäin*
*koska matka oli hauska niin*
*pyysi hän mukaan yhden kaverin*


***


*Kaksi pientä elefanttia marssi näin*
*lumista kaidetta eteenpäin*
*koska matka oli hauska niin*
*pyysivät he mukaan yhden kaverin*


***



*Kolme pientä elefanttia marssi näin*
*lumista kaidetta eteenpäin*
*koska joulu on jo niin lähellä*
*en kerennyt tehdä enää enempää*


***



Malli: Flower Power Elephant (Rav. link.)
Lanka: vanhoja jämiä
Kulutus: ehkä parikyt g per kärsä
Puikot: 3,0mm bambut

Näitä oli hauska ja nopea tehdä. Menevät kohta 3v:lle joululahjaksi. Toivottavasti eivät oo liian lapsellisia, meinaa olla jo aika tomera tyttö. Tulee kohta jo isosiskoksi, niin nää voi olla liian vauvajuttuja jo sille... Ekaa kertaa pääsin käyttään noita snyltä saatuja bambupuikkoja. Tosi mukavat! Hirmu kevyt kutoa. Kiva päästä kokeileen sukkien tekoa niillä.

6.12.2009

Arvonta suoritettu

Kylläpä se kesti että sai tämänkin tehtävän suoritettua! =) Vastauksia tuli paljon! Kiitos kaikille! =) Mukava tietää ketä teitä kaikkia käy täällä. Yhteenvetona vastauksista voisi todeta, että lyhyt ja ytimekäs linja saa jatkua (huh) ja kuvia on kiva katsella. Täytyypäs yrittää panostaa niiden ottoon. Varsinkin näin pimeään aikaan se kyllä meinaa olla aika haastavaa, kuten kaikki tietävät. Onneksi satoi taas lunta, niin ainakin näin päiväsaikaan tuntuu paljon valoisammalta.

Ja itse asiaan... Arvonta suoritettiin lapun nostolla ja voittajaksi tuli H-K! Onnea Onnea! Lisäsin sähköpostiosoitteen tuonne oikeaan reunaan. Laitako mulle meiliä, niin pistän paketin tulemaan! Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

1.12.2009

*Salainen*Neule*Ystävä* 5

Oho! Jo viides paketti! Onkohan snyllä mennyt ihan laskut sekaisin vai onko joulumieli huipussaan, kun näin minua lahjoo...;) Uskottava se on, paketti on jälleen saapunut! Tällä kertaa sain Filati-lehden (en ole aimmin lukenut!), virkatun enkelikoristeen, virkatun kukkapussukan jonka sisällä saippua (korjaa jos olen väärässä ;)), kaksi kerää Alpaka-lankaa ja jälleen hauska kortti! =)

Tykkäsin (jälleen) paketista kovasti. Sny on hyvin lukenut listani! =) Mainitsin esim. että en ole vielä kovinkaan paljoa päässyt tutustumaan noihin ulkomaalaisiin neulelehtiin! Nopealla selauksella vaikutti oikein mukavalta lehdeltä, pitää tutustua paremmin kun joutaa.

Täytyy sanoa että tuo Alpaka tuli kuin tilauksesta. Juuri tuon paksuista lankaa olisin lähtenyt tällä viikolla ostamaan ja värejä mietin tuon luonnonvaalean ja harmaan välillä. Eli ei tarvi miettiä enää! Kiitos kovasti! Ja tosiaan, kohta jo snyt paljastuvat..;)

----------------------------------------------------------------------------------

Ja arpomaankin pitäisi keretä! Kiitos vastauksistanne! Niitä on tullut enempi kuin uskoinkaan. Muutama uusikin blogi seassa! =) Vielä on muutama päivä ainakin aikaa osallistua, ehkäpä tuonne ens viikonloppuun saakka....