31.10.2009

Shalom Cardigan

Malli: Shalom Cardigan,
Involving the Senses -blogista

Lanka: Novita, Polaris
Kulutus: n. 250g
Puikot: 7mm

Tämä ohje on ollut mielessä jo pitkään. Oon nähnyt pari ihanaa toteutusta tehtynä Isoveljen leijonankeltaisesta, ja mulla olis ollut sitä jemmassa itelläkin, mutta päädyin silti tähän Polarikseen. Tuli nopeeta valmiiksi paksulla langalla. Välissä kyllä tein useampaa työtä, että puikoilla tämä oli kuitenkin aika pitkään. Malli oli helppo neuloa, muutaman muutoksen tein ohjeesta poiketen. Jätin ensimmäisen kavennuksen tekemättä ja helmasta viimeset viis kerrosta ennen reunan tekoa; mittaa oli jo tarpeeksi. Kerrankin näin päin, että pysty jättään pituudesta osan tekemättä, yleensä saa lisätä monta kerrosta.

Olipa ihana kutoa jotain ilman saumoja! Melkeenpä suoraan puikoilta valmiiksi päälle. Tuossa kainaloiden kohdalla kun oli menossa, niin vähän arvellutti noiden käsiteiden suuri koko.. Mutta ei kyllä näin päällä ollessa oo ollenkaan hassumpi. Lanka on aika paksua ja lämmintä, en oo aiemmin tästä kutonu. Tuli tilattua joskus netistä tätä muiden lankojen mukana. Jäikin vielä sen verran, että vois tehä jonku muhkeen pipon. Garnstudion malleja oon vähän katellu sillä silmällä. Nappi on ostettu taas Nappi-Kikasta.

Nyt alkaa jo olla sellanen aika, että puikoilla on kaikkee salaista.. Jospa sitä jotain vielä ennen joulua sais tehtyä kuitenkin itellekin. Ostin Lotalta mun ekat silmukkamerkit. Hyvästi klemmarit ja langanpätkät! Eilen tuli jo koklattua, hyvin toimii! Kiitos tekijälle. =)

Ja Eilalta sain tällaisen tunnustuksen:


Häntä lainatekseni "Tämä on niin nätti (eikä sen varjolla kysellä mitään), joten laitan tämän kiertoon", joten pistetään H-K:lle kävijälaskurin rajapyykin kunniaksi eteenpäin! =)

20.10.2009

*Salainen*Neule*Ystävä* 3

Postipoika oli piipahtanut ovellani perjantaina töissä ollessani. Jostain syystä sain tuon postista nouto -ilmoituksen kuitenkin vasta eilen! No, tänään kiiruhdin postiin ja mikä ihana paketti siellä odottikaan! Vanhenin nimittäin lauantaina jälleen vuodella ja sny oli minua muistanut ihanalla synttäripaketilla.


Paketissa oli kortti, kylpyvaahtoa, nimelläni varustettu pyyhekoukku, HERKULLISTA variksenmarja marmeladia (ihan oikeesti en oo koskaan syöny noin suussa sulavaa marmeladia) ja oletettavasti snyni itse tekemät lapaset! Lapaset ovat juuri oikean kokoiset ja juuri minun väriseni! Täytyy vielä mainita, että neulontajälki on erittäin tasasta ja siistiä! Taidolla tehdyt lapaset. Kiitos ihanasta lahjasta! Tässä vielä lähempi kuva lapasista ja nätistä kirjonnasta.

17.10.2009

Lehtipaita vol. 2

Muistatteko tämän? Nyt sain tehtyä siihen tuon pidennyksen. Kiitos vinkeistä kommentoijille, päädyin tuohon samaan kuvioon kuin kaarrokkeessa. Ja ihan passelihan tuo on siihen. Nyt on mittaa just sopivasti ja hyvin toimii päälläkin.


Malli: Pidennys kaarrokkeen ohjeella
(naisen pusero (nro 18), Moda 3/2009)

Lanka: Novita, Luxus Cotton (605)
Kulutus: n. puoli kerää
Puikot: 3,5 mm

11.10.2009

Palmikkopipo

Unohdin ihan tuossa viime postauksessa mainita, että kävin kirjakaupan alessa ostamassa tämän:
Eli Neulo! -kirja, hintaa jäi 10e. Siinä on paljon ihan perusjuttuja neulomisesta, silmukan luonnista lähtien ja sitten ihan kivoja perusohjeita. Ei mitään kauheen vaativaa ja haastavaa, enempi vissiin aloittelijoille tarkoitettu. Hyvin uppos muhun kuitenkin (liekkö tässä nyt niin konkareita ollaankaan). Kaikki ohjeet on tehty Garnstudion langoille ja kyllä sieltä vois muutaman ohjeen tekasta. Tässäpä eka, ainakin kirjan ohjeen innoittamana..

Ohje oli Dropsin Alpacalle ja se oli neulottu tasona. Ei tuo takasauman ompelu houkuttanut yhtään, niin tietysti neuloin pyörönä ja langaksi ostin TeeTeen Alpacaa, kudoin kaksinkertaisena. Pari uutta alotusta tää kaipas, ennen ku löyty sopiva silmukkamäärä. Taas piti miettiä, että kuinkahan paljon se mallitilkun teko oikeesti säästäis aikaa lopulta... Sopiva silmukkamäärä oli 117, palmikossa 8s ja välissä nurjia 5s ja 9 toistoa. Naftimmasta päästä on tämäkin, että ei olis haitannut jos olis vaikka 6 nurjaa s, mutta eikö ne käytössä veny kuitenkin, niin paremmaksi vaan menee. Tässä siis kuva tuosta kirjan mallista:


Kavennukset meni ihan omasta päästä, enkä tullut niitä ylös laittaneeksi. Meinas tupata jännittään, että meneekö pilalle koko luomus siinä vaiheessa. Ihan hyvä tuli kuitenkin. Vähän hölmöltä näytti tuo reuna, kun ne palmikon alotukset muodosti niin ku jonkun pitsireunuksen... Eli pipon reuna kohoili sillain jännästi. Päätin sitte neuloo siihen jälestäpäin tuon resorin, eli poimin silmukoita reunasta ihan oman maun mukaan ja neuloin 2o 2n jotain vajaa kymmenen kerrosta. Piteni sopivasti ja tuli ehdottomasti parempi! Tänään oli päässä ja hyvin tarkeni. Tuossa kuvassa näyttää, niin ku olis kauhee pakkanen ja pipokin ihan kuurassa :) Aikalailla nollakeli tais olla.

Malli: Palmikkopipo,
Neulo! -kirjan innoittamana omin muutoksin

Lanka: TeeTee, Alpaca (306)
Kulutus: n. 50g
Puikot: 3,5mm

Tänään tuli käytyä käsityömessuillaki, ihan kiva oli. Lankaa ei tullut ostettua, muuta pientä kyllä. Virkkuukoukkusen osastolla tuli naureskeltua pitempääkin :) Lankoja silittelin ja pyörittelin, mutta ei vaan tullut inspistä, että mitä ostais.. Mutta tuo snyltä saamani vyyhti on edennyt jo. Tällainen apuväline löytyi mummun kellarista ja onneks osas mummu vielä käyttääkin, en olis ikinä ite saanut sitä yksin kerälle!

3.10.2009

Vauvan villatakki

Malli: Novita syksy 2009, malli nro. 60
Lanka: SandnesGarn, Lanett Superwash (4505)
Kulutus: 100g + rapiat
Puikot: 3mm ja 3,5mm

No nyt se on valmis. Odotti perinteisesti viikon nappeja... Tuli niin pienet napinlävet, että meinas mennä hankalaksi. Aika tiukat ne on nytkin laittaa. Mietin eka että pitäiskö laittaa joku solkikiinnitys, mutta ei löytyny tarpeeksi siroja ja pieniä solkia. Tai joku silkkinauha juttukin olis voinu toimia, mutta päädyin nyt näihin nappeihin kuitenkin. Vasta tuossa nappien kiinnityskohdassa huomasin, että oon laskenu väärin tuon ylimmän napin paikan... Pelkistä napinlävistä sitä ei huomannut, kun niitä ei tosiaan erottanu ollenkaan! Piti ihan ettimällä ettiä, että löysi ne. Ompelin sitte langalla niitä vähän kiristäen näkyviin enemmän... Sentin liian ylhäällä on nyt siis tuo ylin nappi, jää tollanen ihmeellinen rako tuohon nyt. Ja oikeestaan ylin nappi olis tuolla kauluksessa, mutta en viittiny laittaa sitä, ku se on vähän tollanen ahtaan näkönen jo nyt. Ja varsinki ku tuo nappi on liian ylhäällä, niin se korostais kyllä ihan liikaa tuota liian isoa väliä...

Tein ohjeen isoimman koon silmukkamäärän mukaan, mutta pienimmän koon pituuden mukaan. Ja toivon että on passeli vastasyntyneelle. Ohjeessa nyt ei mitään erityistä ollut, ihan perusjuttu. Täytyy kyllä opetella kutomaan näitä juttuja pyörönä, ottaa niin päähän tuo saumojen ompelu. Tällasessa työssä se olis varmasti olluki ihan simppeliä tehä, ku ei oo mitään muotoiluja ees kyljissä.

Tämä siis tuli kaveriksi näille lapasille ja sukille. Lankana Lanett, tummempana pinkkinä. 2 kerää riitti melkeen... Ehkä pari metriä meni kolmatta kerää. Nyt on niin monta työtä kesken, että en tiiä miten niistä saa valmista. Ja koko ajan tekis mieli alottaa uusia. Joululahjojakin olis jo mielessä... Tässä vielä lähikuva napeista. Nappi-Kikasta ostettu, jälleen sai hyvää palvelua siellä. :)