31.8.2009

Lapastalkoot

Malli: Moda 1/2007
Lanka: Novita, 7-veljestä
Puikot: 3,5mm (pun), 4mm (sin)

Vietin pidennetyn viikonlopun Helsingissä ja tehtailin lapasia tuliaisiksi. Nämä siis syntyivät tuossa mm-kisoja katsellessa. Sen verran oli muutakin tekemistä, että 1 pari jäi vielä tekemättä. Tarkoitus oli nimittäin saada myös toinen pari noita sinisiä "poikien lapasia" valmiiksi.

Kaikki lapasparit on vähän eri kokoisia. Tyttöjen lapaset on tehty 40 silmukalla ja poikien 44. Kaikki langat on eri väriä, eli myös nuo punaiset lapasparit keskenään. Kuvassa olis taas parantamisen varaa, jäi tuo lennolle pakkaaminen (ja lankojen päättely) niin viime tippaan, että ei kerennyt oikeen panostaa tuohon kuvaamiseen.. Malli on siinä mielessä kätevä lahjalapasiksi, että mallineule joustaa pituussuunnassa paljonkin! Eli ei oo niin justiinsa tuon pituuden kanssa.

Ohje on kaksinkertaisille lapasille. Eli tässä siis vain nuo päällyosat. Ohjeessa tehdään ensin sileät sisuslapaset ja poimitaan suulta silmukat ja jatketaan näillä päällyosilla. Etelässä taitaa tareta ihan yksinkertaisillakin lapasilla, mutta tänne pohjoiseen vois tehdä ihan ne tuplalapasetkin. Varmasti tulis lämpimät. Nyt kyllä ei tee taas yhtään mieli kutoa lapasia, että taidan siirtää tuonnemmas.

22.8.2009

Villimarjatar

Malli: Villimarjatar
Lanka: Novita, Bambu
Kulutus: 140g
Puikot: 3,5mm

Tässäpä ensimmäinen kutomani huivi, jos ei siis normi kaulaliinoja lasketa mukaan. Tykästyin tuohon ohjeeseen kun näin Eilan toteutuksen huivista ja laitoin ohjeen muistiin. Sittenpä sattui sopivasti kummitädin synttärit kohilleen ja ajattelin tuon huivin sopivan lahjaksi. Huivi on ollut jo viikon päivät valmiina, mutta pingotus + postitus + aurinkoinen viikonloppu viivastytti bloggausta..

En malttanut odottaa lankakaupassa käyntiä ja kun lanka-arkusta vielä löytyi viime kesältä ylijäänyttä valkoista bambua, pääsi huivi heti (kesken erään toisen työn) puikoille. Parin kymmenen sentin kudonnan jälkeen kävi mielessä, että miksi ihmeessä aloin tätä kutomaan 3,5mm puikoilla (!), mutta en kehdannut enää purkaa... Kevyemmästä langasta olis varmasti tullut ilmavampi huivi, mutta tämä on nyt tällainen syysversio! Samoten jos olisin valinnut isommat puikot, olisi huivista tullut vähän isompi.... Se on nyt siinä rajoilla, että pystyy juuri pitämään hartioilla. Katsoin nuo huivin mitatkin pingotuksen jälkeen, mutta en niitä enää muista. Kaikki lanka meni tähän ja eihän tuo olis haitannut jos olis vielä 50g ollut lisää..


Ohje oli tosi ihana! Ei tullut missään vaiheessa epätoivoista oloa..;) Ihan hyvin jäi lopulta mallikertakin muistiin ja huivin loppu oli erittäin nopeaa kudottavaa. Suosittelen! Kyllä siihen muutama aika räikeästikin erottuva virhe tuli, mutta onpahan taas ens kerraksi jotain parannettavaa. Huivi päätyi siis postin kautta saajalleen ja heti kotimatkalla postista tuli mieleen, että unohdin TAAS lisätä siihen sen nimilapun mitä tilasin.... Vissiin yhteen työhön oon muistanut laittaa, ja sekin oli omaan käyttöön tullut paita. Jospa se nyt menis kaaliin...


Itse pidän tästä soljella kiinnityksestä. Huivi on juuri sen verran lyhyt että ei ainakaan kävellessä taida oikeen pysyä harteilla ilman apuvälineitä. Mutta toisaalta kun huivin koko on mitä on, niin sitä voi mielestäni pitää vaikka kaulahuivina, kun antaa huivin kerrostua kunnolla. Mallina kuvissa toimii äiti.

4.8.2009

Pintaneulesukat

Malli: Novita Talvi 2008
Lanka: Novita, 7-veljestä
Kulutus: vähän vajaa kerä
Puikot: 3,5mm

Tässä nyt (toivottavasti) viimeiset sukat pitkäksi aikaa! Jos jouluna kattelis sitte taas jotain ohjetta... Elikkä iskälle synttärilahjaksi meni. Pari viikkoo myöhässä tosin. Tosi helppo perusohje ja nopee tehä, varsinkin tuon edellisen sukkaparin jäljiltä. Mikähän tuossa vaaleen harmaassa on ku se miellyttää omaa silmää nykyään niin paljon? Olis kyllä melkeen voinu ne Aapelit tehä tästä vaaleemmasta ja nämä siitä tummemmasta vaaleen harmaasta. Mutta samapa tuo. Vähän oli naftin rajoilla tuon koon kanssa, mutta eiköhän ne käytössä veny.

2.8.2009

Lukeminen kannattaa aina

Nyt siis on ekat neulekirjat hankittu! Pitkään oon näitä pyöritellyt ja googlettanut, että mitähän sitä kannattais ostaa... Olis niin kauheena kaikkee! Tilasin siis täältä ja toimitus oli ilmainen ja nopea! Jokainen kirja toimitettiin kirjeenä kotiin saakka omassa lootassaan. Tais tulla eka pari kirjaa ja siiten parin päivän päästä loput. Hintaa tuli näille kuudelle yhteensä noin 80e. Ei paha...

Päädyin siis seuraavanlaisiin opuksiin:

















Feminine Knits - Paljon ihania malleja. Useita toteutukseen kelpaavia! Ehdottomasti hyvä ostos. Jostain kumman syystä taas eräs bolero miellytti silmää... Mikähän siinä on, että niitä olis aina niin mukava tehä.. Tämä on kyllä niin ihanan näköinen, että on varmaan pakko tehä vaikkei varsinaista käyttökohdetta olis tiedossa. Ja toisena mahdollisesti jo tänä kesänä toteutettavana hyppäs silmille tuo takki, siihen olis ehkä jo lankakin valmiina..


















Sock Innovation - Tästä kirjasta on paljon näkynyt malleja blogeissa toteutettuna. Ja hyviä sukkamalleja siinä onkin kirja pullollaan. Nättejä malleja laidasta laitaan. Varmasti tulee tehtyä täältäkin vaikka mitä!
















Inspired to Knit - Suurin pettymys kirjoista, ja tietysti myös kallein ;) Vaikka ihan vaan muutaman euron hintaero oli kaikissa. Kyllä tässäkin muutamia ihan kivoja malleja on, mutta ei varsinaisesti mitään mistä olis tullut heti "pakko saada -neule". Vähän ihmeellisiä kirjoneulemalleja ja muutenkin ei niin oman tyylisiä juttuja osaksi.


















Glam Knits - Tämäkin oli oikein mukava kirja. Useita nättejä malleja, vaikkei varmaan ihan heti mene mikään totetukseen. Ehkä vähän talvisempia malleja.. Vaikkei mitään jumppereita ookaan. Tykkäsin!

















Custom Knits - Tosi paljon hienoja malleja. Varmasti tulee tehtyä useita. Ei mitään ihme rävellyksiä, vaan nättejä ja simppeleitä, mutta vähän erikoisempiakin ohjeita. Tykkään tosi paljon! Esimerkiksi tuo allaoleva takki vaikuttaa tosi kivalta!


















Knitting Classic Style - Ihan ok... Ei mitään aivan ihanaa heti tullut mieleen kuitenkaan. Vaatis tämäkin ehkä vähän talvisemman mielen, että nappais heti. Aika perus toteutettavia malleja kuitenkin.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin tosi hyvät ostokset! Nyt kun vaan olis ihan pirusti aikaa vaan kutoa...;) Onneks huomenna alkaa kesäloma! Lupas kyllä rantakelejä ainakin alkuviikoksi, että taitaa jäädä puikottelu vähemmälle.