23.7.2009

Rise and Shine -sukat vol.2

Malli: Rise and Shine
Lanka: Austermann Step (col. 31)
Kulutus: vajaa kerä
Puikot: 3mm

Olipa se taas taistelua tämän langan kanssa. Hirveetä tikuttamista! Meni melkeen kaks viikkoa että sai valmiiksi, paljon kyllä oli neulomattomia päiviäkin... Nyt sain nuo kuviot jatkumaan tuonne jalkaterän allekin, toisin kuin edellisellä kerralla. En kyllä ihan ohjeen mukaan sitä tehnyt. Tarkoitus oli tehdä siis mummulle "kesäsukat". Piti saada tarpeeksi löysät suuaukot, että ei mene ihan tappeluksi se jalkoihin laitto. Kudoin 80s:lla! Langan väristä tykkään ehdottomasti enemmän kuin siitä edellisestä Stepistä. Vähän arvelluttaa kuin liukkaat nämä on sitten mummulla jalassa, kun meinaa olla sellanen könyäjä muutenkin..:)

Vielä olis yhdet sukat ja sitten riittäis niiden kutominen vähäksi aikaa. Nyt on ideoita vaikka kuinka paljon seuraavista projekteista. Tilasin nimittäin ekat neulekirjani! Laitan niistä kuvausta ens viikon alussa, nimittäin perjantai ja lauantai menee täällä:

5.7.2009

Aapeli-sukat

Malli: Aapeli-sukat, Ullasta
Lanka: Novita, 7-veljestä
Kulutus: noin puoli kerää
Puikot: 4mm

Tässäpä siis tämä välityö, minkä aloitin kun lanka loppu kesken paidasta. Kiva ohje oli, nätti ja yksinkertainen kuvio. Olis vaan kannattanut tehdä tosiaan 3,5mm puikoilla, niin kuin ohjeessa oli. Nyt nelosilla ainakin kantapäistä tuli vähän rumat... Mulla on vaan aika tiukka käsiala ja aattelin eka jos olis vaikka miehen jalkaan sopivat tulleet, mutta ei... Tosiaan aika vähän meinaa olla selkeesti miesten sukkien ohjeita. Ei mitään palmikoita viittis tehä. Nämä sukat jäävät odottamaan saajaansa.


Ja eka kertaa lähdin mukaan tähän:

3.7.2009

Salmiakkipaita

Malli: Naisen ruututoppi (nro 25), Moda 3/2009
Lanka: Novita, Tennessee
Kulutus: 3 kerää + hujaus neljännestä
Puikot: 3,5 mm ja 4mm

Ei yhtään liian lämmin kesäpaita näille keleille! Mulla oli 3 kerää tuota ruskeaa Tennesseetä jemmassa ja uskoin sen tähän ohjeeseen riittävän. No, pidensin sitten tietenkin tuota helmaa (niin kuin aina saa näköjään tehä! onko nämä ohjeet jollekin sopivan kokoisia?!?) ja viimeisillään loppu lanka kesken. Paita makas yli viikon sohvalla, kun en saanut tuota lankaa hankittua. Kerkesin alottaa villasukan kutomisenkin välissä. Ja eihän sitä siitä neljännestä kerästä menny paljon mitään, saa vaikka jonku pipon tehtyä siitä lopusta. Ohje oli tosi helppo ja nopee neuloa. Ihan ok arkinen paita. Ja ihan sopivakin tällä kertaa. Kaula-aukon olis voinut jättää väljemmäksi, mutta ei oo mikään ongelma, vähän vaan meinaa korviksia repiä ku päälle laittaa :)