27.4.2009

Skating Sweater

Malli: Skating Sweater, Twinkle's Big City Knits
Lanka: DROPS Polaris Mix
Kulutus: 9 kerää
Puikot: 15mm

Tässä se nyt on. Pusero valmistui oikeestaan joulun pyhäpäivinä. 1 lankakerä piti tilata lisää, joka viivästytti valmistumista parilla päivällä. Ja sitten se kaulus! Tuon kauluksen takia itseasiassa aloin tehdä koko puseroa ja eihän siitä ihan sellanen tullut kuin olisin halunnut.. Kolme kuukautta paita odotti kauluksen uudelleentekoa ja ei siitä nyt tämän parempaa saanut. Se ei siis pysy pystyssä vaan valahtaa päälläollessa "normaaliksi kaula-aukoksi". Eli vissiin tuo kaula-aukko jäi liian isoksi tai jotain. Muutenkin lanka meinaa olla sellaista omaa elämää elävää, että sitä saa koko ajan repiä ja asetella, että olis oikein päällä. Kuten alemmasta kuvasta huomaa paita "vetäytyy" kasaan (kuvassa paidan alaosa) ja päällepuettuna nuolee vartaloa (kuvassa henkarin muotoja).


Lanka on TOSI paksua ja lämmintä. Päällepuettuna tulee sellanen michelin man-olo. Että ei tämä kauhean käytännöllinen paita kyllä oo. Ohjeessa on ihmeellisen lyhyet hihat tällaiseen paksuun ja lämpimään paitaan. Tein niistä siis oma-aloitteisesti täyspitkät, mutta silti niitä saa repiä.. En tiiä miten lanka käyttäytyis jos sen kastelis läpikotaisin ja yrittäis pingottaa muotoon. Ei uskalla kokeilla, jos menee sitten ihan pilalle.

Varmaan tulee pidettyä enemmän kotipaitana kylmillä keleillä.. 15mm puikoilla kudottuna nuo reijät on kuitenkin sen verran isot, että kyllä tästä tuuli menee melko helposti läpi ja takin alle ei voi oikeen ees kuvitella laittavansa. Lanka oli tosi nopeeta kudottavaa paksuilla puikoilla ja värikin on ihan mukava. Mutta kyllä tuo lanka tuli niin kalliiksi tällaiseen projektiin, että en ehkä voi sanoa, että olis ollut hintansa väärti lopputulos. Varmaan menee tuonne ens talveen että pääsee käytännössä testaamaan kunnolla.

25.4.2009

Jaywalkerit

Lanka: Austermann Step (col. 79)
Kulutus: vajaa kerä
Puikot: 3mm

Nyt tuli sitten testattua eka kertaa tämäkin lanka. Olihan sitä mukava kutoa, kun oli ohuempaa kuin esim. 7-veljestä, mutta en mää kyllä niiden öljyjen olemassaoloa huomannut.... Kuulema pitäis kutoessakin tuntea käsissä kuin ihania ne aloeverat ja jojobaöljyt on.... hmm... Jospa ne vaikuttaa sitten jaloissa.

Ajattelin antaa nämä mummulle äitienpäivälahjaksi. Saapa nähdä mikä reaktio mummulla on kun tämä ei ole "oikeaa" sukkalankaa.. Eli sitä 7-veljestä ;) Kerrankin tajusin alkaa tekemään tuota kärkikavennusta jo aiemmin kuin omiin sukkiin olisin alottanut, eli mun jalkoihin nämä on lyhyehköt. Aika kaposet varret tuli, että en tiiä meneekö sitten mummulla kiskomiseksi. Tarkotus oli kuitenkin että vois pitää avojaloin niin pääsee öljyt vaikuttaan. Pitää varmaan vielä käyttää siinä huuhteluainevedessä vähän aikaan että katoaa tuo pieni kutina langasta.


Ohje oli ihan mukava tehdä. Suht yksinkertainen ja valmista tuli nopeeta. Ainoona poikkeuksena ohjeesta tein varsista sentin lyhemmät, kun pelotti tuo langan riittävyys. Ihan reilusti jäi vielä yli. Langan väri ei kauheena miellytä omaa silmää, vähän liian värikkäitä nämä Stepit mun makuun.

Päättelyn tein ohjeen mukaan kitchener stitcheillä. Se vähän arvellutti etukäteen, kun en ollut aiemmin oikeestaan tutustunut koko hommaan. Ohjetta kun etin siihen niin aika monta kertaa tuli eteen epäonnistuneita tarinoita, mutta itse löysin kyllä hyvän ohjeen täältä ja oon tosi tyytyväinen lopputulokseen heti ekalla kerralla. Vois käyttää useamminkin tuota tapaa; mun mielestä paremman näkönen, kuin se perinteinen aina vaan kapeneva malli. Lopputulos oli siisti, johtuen varmaan osalti langan paksuudesta. Uskoisin että paksulla villalangalla vois tulla vähän pönäkkä lopputulos.

19.4.2009

Vartalonmyötäinen takki

Malli: Vartalonmyötäinen takki, DROPS
Lanka: DROPS Alpaca, väri: 3140
Kulutus: n. 5,5 kerää

Puikot: 3,5mm

Ihana saada valmiiksi jotain isompaa välillä. Ja vielä itselle! Vähän jännitti vielä "kokoamisvaiheessa" tuliko liian pieni, ainakin tosiaan vartalonmyötäinen. Muuten on oikeestaan tosi hyvä, mutta hartioista sais olla vähän reilumpi ja hihat himpun leveämmät ja pidemmätkin ehkä. Tai sitten oon vaan bodannut liikaa, kun meinaa hauiksia kiristää.. ;) Mutta ei mitenkään liian häiritsevästi pieni siis, hyvin voi pitää! Muuten tein ohjeen mukaan (M-koon leveys, L-koon pituus) paitsi hihoissa. En vaan tajunnut jotenki sitä ohjetta. Mulla ei täsmänny ne silmukkamäärät ja sentit enää siinä kavennuskohdassa. En tiiä oliko siinä ohjeessa joku virhe vai enkö vaan tosiaan nyt ymmärtäny jotain oikein. Tästä siis johtuen hihat ei ollu ihan niin hyvät ku ois voinu olla.


Etu- ja takakappaleet on hyvän kokoiset. Lisäpituutta saa varmasti vielä pingottamalla jos on tarve. Hihoihin tuli ihan kivasti lisämittaa siinä vaiheessa, helmaa en viittinyt alkaa vielä venyttämään. Nyt oikestaan vasta näistä kuvista huomaa, että tuo oikea puoli taitaa olla vähän lyhyempi kuin vasen... Voi kyllä johtua tuosta rullautumisestakin ja kai mulla olkapäätkin on vähän eri korkeudella :D


Ja vielä yks parantamisen vara olis ollu tuo nappien kiinnitys.. Olis voinu ommella sisemmäs napit, niin menis nätimmin nuo reunat päällekäin (huomaa päälle puettuna). Napinlävethän ei oo keskellä tuota reunusta kuitenkaan, että ehkä niiden on tarkoituskin olla näin. En kyllä viitti alkaa enää kiinnittään niitä uudelleen.


Ensimmäistä kertaa kudoin Alpacaa ja olihan se niin pehmeetä kuin kaikki kehuu. Tosi kevyttä ja vaikuttaa silti tosi lämpimältäkin. Tilasin tuon langan talvella Tapion Kaupasta ja kerällä ollessa arvellutti tuo väri vielä. Näytti liian pinkiltä, siis sellaselta pikkutyttöjen punaiselta. Neulottuna kuitenkin rauhottu ja on oikeestaan tosi nätti. Noissa valokuvissa taitaa olla kaikissa vähän eri sävyisenä. Ulkokuvissakin sattuu just huonosti osa aurinkoon ja osa varjoon. Napit ostin Nappi Kikasta. Ostin toisetkin puiset napit ehdolle, pyöreet ja vähän eri sävyiset. Näissä valituissa napeissa on pienet lovet aina yhdellä sivulla. Niin ja olishan napit voinu ommella kaikki saman suuntaisesti. Nyt ne osoittaa kukanenki erisuuntaan :) No, onpahan tekijänsä näköinen..

Lankaa jäi vielä puoltoista kerää, taijan tehdä siitä jotain tosi ihanaa..

12.4.2009

Vauvan uudet vaatteet

Malli: Baby Bornin neulottu mekko, lakki ja sukat,
Moda 4/2007 (malli nro 29)

Lanka: Jämälankoja
Puikot: 2,5mm

Vauva sai kesävaatteet. Oli nopea projekti vetäistä väliin tällaset nuken vaatteet. Ja ku ei saajansa oo kuitenkaan niin kauheen ronkelikaan niin lopputuloskaan ei jännittänyt muuten kuin kooltaan. Päälle puettuna olivatkin just sopivat, mutta pukeminen oli kyllä tiukkaa. Nukella ei taipunu kädet ollenkaan niin sai aika rajusti pukea mekkoa päälle. Olis ollu parempi ku olis jättäny nuo olat auki ihan kokonaan ja napilla vaan sitten kiinni. Nythän ne on reilun sentin verran ommeltu kiinni reunoilta. Onneksi en alkanut tekemään pitkiä hihoja kuten ohjeessa oli! Ihan mukava tapa kuluttaa noita jämälankavarastoja. Pitää tehä jatkossakin näitä aina isompien töiden väliin. Ens kerraksi tilattiin vaatetusta Barbille.