10.2.2009

Jacques Cousteau- pipo

Tässä siis nyt iskälle pipo. Tuli vähän "sinne päin". Aika isokokoinen tuli (leveyssuunnassa riittää joustoa!), kun tein tuon ohjeen naisen pipon silmukkamään mukaan ja 5mm puikolla (kun ei sopivampaa pyöröä löytynyt varastosta). Ja ei tuo kuviokaan kyllä tule niin nätisti esiin tässä 7-veljestä pipossa, kuin ohjeen langalla tehtynä. Eiköhän tuo kuitenkin lämmin ole. Suurin harmitus on kuitenkin nuo ihan viimeiset ~10 kavennus krs:ta.. Meinas mennä vähän suipoksi tuo loppu. En kyllä viiti enää purkaa, ku päättelin jo niin hyvin. Ei se omaan päähän mallatessa kuitenkaan korostunut samalla lailla, kuin kuvassa.

Malli oli kyllä mukava, nopea ja helppo kutoa (vaikka teinkin ensin "vasenkätisen version" vahingossa). Joskus vois toteuttaa ihan tuosta Tenneseesta, niin pääsis kuviokin kivasti esiin.

Malli: Jacques Cousteau- pipo
Lanka: Novita, 7-veljestä
Puikot: 5mm

7.2.2009

Turn A Square

Malli: Turn A Square, Brooklyntweedistä
Lanka: Novita, 7-veljestä (pääväri) ja raidat jämälangoista
Puikot: 3,5mm ja 4mm

Iskä tilas uuden pipon ja tämä malli oli ollut jo pitempään mielessä mulla. Tarkotus oli tehä eka ilman raitoja, mutta kun noita jämälankoja on niin paljon niin aattelin käyttää muutaman metrin pois. Kiva pipo tuli, omaan päähän... Ei takuulla mahu iskälle, niin menkööt sitten vaikka äitille. Väritykseltään ei passaa omiin vaatteisiin ja setteihin. Jännä että jäi näinkin "pieneksi", kun alussa tuntui koko ajan että tulee ihan liian ison näköinen! Pitää vaan ettiä nyt uus malli iskän pipoon tai lisätä silmukoita ja kerroksia tähän malliin.

5.2.2009

Toistoa

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen
Puikot: 8mm
Taas sama juttu. Tällä kertaa itselle. Lämpimyydestä en uskalla tämän päivän jälkeen sanoa vielä. Oli töistä tullessa käsissä; pakkasta -14, ihan kauheen jäätävä vastatuuli ja lumimyräkkä ja paleli ihan pirusti! Pyörä kulki 50m minuutissa ja välillä oli pakko taluttaakin, kun ei vaan edennyt polkemalla!

1.2.2009

Retro Redux Shrug

Malli: Retro Redux Shrug, Lace Stylesta
Lanka: Novita, Nalle (vajaa 1 kerä)
Puikot: 4,5mm, 5mm, 6mm, 8mm

Tosi helppo malli. Varsinkin kun oli jo tuon Little Silk Shrugin tehnyt aiemmin. Tässä oli helpompi tuo kuviointi, ei tarvinnut ees purkaa..;) Hankalimmaksi osottautui löyhästi päättely (toinen hiha), jonka tein lopulta kolmesti. Ja tuon viimeistelyn (ympäri menevä resori) alottaminen ei innostanut ollenkaan. Olis muuten valmistunut jo viikko sitten, mutta ei vaan jaksanut alkaa poimimaan noita silmukoita aiemmin.
Kirjassa tämä on malliltaan aika paljon isompi. Menee tuo takaosa ihan alaselkään asti, mulla jää puoliväliin. Ei se varsinaisesti pieni oo mulle, ei siis kiristä tai oo tiukka päällä tms, mutta varmaan olis ollu tarkotus olla väljempi malliltaan. En ollut mitenkään suunnitellut etukäteen tämän tekemistä. Sattui olemaan 1 kerä joskus ostettua valkoista Nallea ja puikotkin etsin vaan suurinpiirtein sopivat.. Toki olis lopputulokseen ollut vaikutusta, jos olis tarkemmin suunitellut.

Kiitos vielä Paulalle tästä: