27.12.2008

Joululahjoja

Alotetaan tästä murheen kryynistä... Eli uusiksihan se meni vielä aattoaamuna. Ja onneks tein, nyt se näyttää jo ihan pipolta. Sopivan kokoinen oli päässäkin, ennemmin reilu kuin pieni. Täytyy kyllä sanoa, että ei ihan heti tee mieli tehdä uutta pipoa..
Malli: Peruspipo Novitalta
Lanka: Novita, Isoveli Colori
Puikot: 6mm

Malli: "Pallukkalapaset", Novita Talvi 2008 (malli nro 38)
Lanka: Novita, 7 veljestä (luonnonvalkoinen)
Puikot: 4mm
Ihan mukava malli oli neuloa. En kyllä alkais noita pallukoita väsäämään yhtään isompaan neuleeseen, kuin esim. villapaitaan, joka on tehty lehdessä samalla kuvioinnilla. Tähän oli myös pipo ja se ois ehkä siinä ja siinä viitiskö tehä. Tarkoitus oli tehdä sen verran reilut, että mahtuu sormikkaat alle, kun ei sitä pakkasilla kyllä tarkene pelkillä yksinkertasilla lapasilla. Ja kyllähän ne mahtu kun aattona mallattiin. Toivottavasti saajansa pitää.

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen
Puikot: 10mm (edit: 8mm tais olla kuitenkin)
Eka huovutustyö! Oli kyllä tosi mukava tehdä, kun oli niin nopeet. Se itse huovuttaminen meinas kyllä jännittää, kun en aiemmin ollu tosiaan tehnyt ja apujahan sitä sai taas kysellä ;) Ei ollu kyllä mitään suhteellisuuden tajua niissä kudotuissa lapasissa ennen koneeseen menoa (kts. alla). Ja uskomattoman paljon ne pieneni, sai ihan tosissaan repiä ja venyttää niitä, että muotoutui. Vähän tuollaset kovat niistä tuli, melkeen kinttaat. Odotin ihan pehmeitä luttanoita ja pörrösiä lapasia... Meniköhän siinä joku vikaan siltikin...
Ennen koneeseen menoa...

...jälkeen.

21.12.2008

Mummun pipo

Miten voi näin simppeli homma mennä vaikeeksi?? Tää on nyt 3. pipo tästä yritelmästä ja saatto jäädä vieläkin liian pieneksi. Tarkotus oli tehä mummulle samanlainen pipo ku itelle tein sen keltaisen. No, en sitte ihan muistanutkaan että olin muokannut sitä alkuperäistä ohjetta. Ihmettelin sen eka version aikana, kuin pieneltä se vaikutti.. Valmis pipohan ei menny sitte lähellekään päähän. Sitte tajusin vasta laskee ne edellisen pipon silmukat ja olinhan mää niitä lisäilly.. Ei sitte muuta ku purkamaan ja uuden pipon tekoon. No, tämä toinenki pipo vaikutti jotenki pienehköltä, mutta pitihän se loppuun saakka kutoa. Ja pienihän se oli. No, sitten lisäsin silmukoita ihan reippaasti ja tuli tämä. Leveys pitäis olla nyt ok (joustinneule sais olla tiukempi, vähän rumasti löpsöttää), mutta korkeudesta ei pysty sanomaan, ennen ku koklaa mummulle. Se mun pipo oli sille liian iso (jäi pari senttiä pussille ylhäältä) ja tämä ei yllä mulla ees korville, niin vois olettaa että mahtuu, mutta eipä sitä tiedä. Ja tosiaan vasta tän viimeisen version puolivälissä tajusin, että eihän tää nyt ollu ees sama pipo! Luin vahingossa sitä kaulahuivin ohjetta ton neuloksen osalta... Käsittämätöntä sekoilua taas..

Alunperinhän mun oli tarkotus tehä mummulle joululahjaksi ne pääkallolapaset, mutta päätin sitte kuitenki kehittää siihen jonku muun kuvion. Se sitte vei jonku verran enempi aikaa ja ku ei meinaa tuohon jouluun kuitenkaan enää monta päivää olla, niin aattelin tehä tän "nopean" pipon nyt ja ne lapaset sitte tammikuulle synttärilahjaksi. On siitä eka lapasesta jo varsi valmiina. Varmaan olis yhtä nopeeta tullu ku nämä kolme pipoa vei yhteensä aikaa. Ja tiiä vaikka joutuis vielä neljännen kerran tekeen tämänki uudelleen..

Sain eilen jo ekan joululahjan (itseltäni), kun tuli paketti Tapion Kaupasta. Sieltä tuli tällaisia ihanuuksia..
Polariksesta tulee Skating Sweater ja Alpakoille en oo vielä mitään tiettyä suunnitellu. Sitä vaan niin kovasti joka paikassa kehutaan, että pitihän sitä ottaa. Toivottavasti pääsen tuota Skating Sweateria tekeen jo joulunaikana!

Tässä vielä viime viikkoinen lumilyhty mummolan pihalta.
Hyvää Joulua!

14.12.2008

Joulusiivous

Ennen......jälkeen......sisältä...
...puikot.Tuonne nurkkaan oli kertynyt noiden ihan ostettujen kerien lisäksi muutama pussillinen mummuilta perittyjä myttysiä. Nyt tuli eka kertaa katottua ne läpi ja vaikka mitä aarteita sieltä löyty. Mummilla oli ollu tapana keriä nuo jämät aina jonkun vyötteen tms. ympärille...
...ja mm. tällasia sieltä sisältä avautu......ja jämät on nyt suorastaan houkuttelevan näkösiä!Ja täytyy toivoa että tuo hamstraaminen ei ole perinnöllistä.. Löytyi esim. 2 rikkinäistä sukkaa (eri paria), tennissukan varret ja sukkahousujen teräosat.. mitähän niistä on ollut tarkotus tehä..=)

8.12.2008

Pukinkonttiin

Malli: Omasta päästä, idea Paulalta
Lanka: SandnesGarn, Fiesta (musta, ruskea ja harmaa)
Puikot: 5mm


Tässäpä taas joululahja. Tosin ei mun. Äiti nimittäin tilasi (lue: aikoi tehdä ensin itse) veljelle kutiamattoman kaulahuivin. Lanka tuntuu ainakin kutiamattomalta, kun ei ole mikään villainen ja karvainen. (Kiitos ostoskaverille). Melko paksu tuli ja saaja kun on melkoisen ronkeli, niin saapi nähdä pitääkö.. Raidoitus tuli kudottaessa vähän fiiliksen mukaan. Nopeahan se on tuollainen kutoa, tuli linnanjuhlia katsellessa melkeen koko huivi. Tehty siis ainaoikeaa 80cm pyöröillä. Silmukkamäärää en edes laskenut. Värit valehtelee kuvassa sen verran, että tuo harmaa ei ole noin sinertävä luonnossa ja ruskeakin on tummempi.

6.12.2008

Little Silk Shrug

Malli: Little Silk Shrug, Lace Stylesta
Lanka: Marks & Kattens, Avanti Cotton (musta)

Puikot: 4,5mm ja 5mm

Toinen kerta toden sanoo. Nyt tuli hyvä, kannatti purkaa. Ei tullu yhtään reikää, eikä menny pahemmin kuvio ees sekasin. Silmukoita loin noin 5cm verran enemmän ku ekaversioon ja vieläkin olis voinu olla enemmän, mutta ihan riittävä näinkin. Enkku meinas tuottaa ongelmia välillä, tai nuo lyhenteet. Kiitos Marjutin neulesanaston selvisin kuitenkin kohtuudella. Mallineule on kuitenkin loppujen lopuksi melko yksinkertainen ja nopee kudottava. Oliskohan menny jotain 4 iltaa tähän toka versioon. Ennen viimeistelyjä huoletti vielä tuo koko, mutta se reunuksen kutominen jämäköitti kyllä just sopivasti. Eilen oli jo testikäytössä firman pikkujouluissa ja hyvin toimi.
Viime viikonloppuna tuli muutakin valmista, mutta ne meni pukinkonttiin, niin paljastan vasta joulun jälkeen. Nyt on (aktiivisesti) kesken 2 joululahjaa ja langat olis valmiina odottamassa muitakin.