25.3.2012

Kummipojan haalari

Malli: Vauvan haalari (Moda 5/2011)
Lanka: Sandnes, Lanett
Kulutus: n. 200g
Puikot: 2 ja 2,5 mm

Aloin jo hyvissä ajoin syksyllä neuloa tätä kummipojan haalaria joululahjaksi. Ohje vaikutti kivalta ja simppeliltä. Ja sitä se melkein olikin.. Hihoissa tuli ensin ongelmia silmukkamäärän kanssa, mutta lopulta osottautui että ohjeessa oli oikeat luvut, oli vain muotoiltu asia vähän hassusti.

Suurempi ongelma olikin sitten tuo keskivartalon pituus. 6kk koolla tehty haalari ei mennyt jouluna 4kk ikäisen pojalle päälle.. Ja kiinni jäi nimen omaa tuosta haara-kainalo-välistä. Lupauduin fiksaamaan haalaria, jottei jäisi ihan käyttökelvottomaksi. Ei muuta kuin nappilistan ja kauluksen purkuun ja kainaloista saakka uudelleen. Pituutta lisäsin lopulta jopa parikymmentä senttiä! Toki oli poikakin jo kasvanut muutaman kuukauden lisää.

Nyt jälestäpäin ajateltuna tuntuu kyllä todella oudota, että ohjeessa on koot 3kk, 6kk, 9kk ja 12kk ja tuo keskivartalon pituuden ero on vain 1cm per koko. Eli tästä opimme että kannattaa pyytää mittoja etukäteen, eikä vain luottaa ohjeeseen vaikka yllätys menisikin osaksi pilalle. Lahkeissa näyttäisi olevan reippaasti pituusvaraa edelleen.


Loputulokseen ovat kaikki osapuolet nyt tyytyväisiä, näyttäisi olevan myös kummipoika itse. Kiitos valokuvaajalle :)

15.3.2012

Ribbed Lace Bolero

Malli: Ribbed Lace Bolero
Lanka: Novita, Isoveli
Kulutus: n. 180g
Puikot: 5 ja 6 mm

Tämä bolero valmistui reilu 2kk sitten (oho..) juhlamekon kaveriksi. Ohje oli helppo ja mukava neuloa. Ja valmista tuli nopeaa. On ollut jopa käytössä useamminkin parin kuukauden aikana.