30.8.2010

Pikkuvarpaille

Malli: Raitasukat (perussukka 40s)
Lanka: Novita, 7-veljestä (pinkki) + jämiä
Kulutus: noin 60g
Puikot: 3 mm

Malli: Junasukat (32s)
Lanka: Novita, 7-veljestä
Kulutus: noin 40g
Puikot: 3 mm

Taas saa jännittää tuliko ollenkaan sopivan kokosia.. Toivottavasti liian isoja kuin pieniä. Junasukat pitäis mennä vajaa vuoden ikäselle ja raitasukat reilu 3v:lle. Junasukkia päästään jo tänään testaamaan. Pitäis tehä noita raitasukkia enemmänki, niin sais kaikkia myttysiä pois. Aikuisten sukkiinhan niitä menis ihan kivasti, kuka vaan jaksaa päätellä sitten lankoja..?

26.8.2010

Shetland Triangle

Malli: Shetland Triangle, Wrap style
Lanka: TeeTee, Kamena
Kulutus: noin 50g
Puikot: 4,5 mm

Tämä on todella kaunis ja yksinkertainen malli! Kannattaa tehdä uudemmanki kerran. Mulla on ilmeisesti sitten tosi tiukka käsiala, vaikka kuinka yritin tehä löyhää.. Langan menekistäkin sen jo näkee. Huivin mitat oli noin 1m leveä ja tais olla vajaa 50cm kärestä ylöspäin. Menee juurikin kaulahuiviksi, joksi oli tarkoitettukin. Eli ei haittaa vaikka tuli näin pieni, mutta pitää muistaa ens kerran tehä enempi mallikerran toistoja tai lisätä puikkokokoa. Tai molempia. Tuo ehkä harmittaa, kun kuvio ei tuu niin kauniisti nyt esiin, kun on niin tiheä.


22.8.2010

Kauppakassi

Ostin joku aika sitten kirpparilta tällaset päärynäaiheiset verhot. Musta ne näytti ihan kauppakassimateriaalilta. Kangas on juuri sopivan paksua tällaiseen ja vaikkapa meikkipussukoihin. Sitä jäi vielä rutkasti jäljelle, saa monta kassia tehdä.

Mallia katsoin omasta vanhasta kankaisesta kauppakassista, koko oli n. 40 x 50cm tai sinnepäin. Strömsjössä oli viime talvena / keväänä ohje tällasen tekoon ja sitä muistelin, mutta en jaksanut ohjetta etsiä sen kummemmin. Pohjan tein vain ompelemalla kulmat sisään ja sisävuorta en tehnyt ollenkaan. Jatkokehityksenä vois tehdä pienemmän sisätaskun lompakkoa ja avaimia varten.

Ja vihdoin sain ostettua tällasen mutterirasian napeille! Nyt ne on kivasti värin mukaan lajiteltuna, eikä kaikki samassa saavissa sekaisin. Noita neppareita tosin on vaikka kuin paljon vielä muuallakin.

16.8.2010

Lyhytvartiset perussukat

Malli: Lyhytvartiset perussukat omasta päästä
Lanka: Sandnes, Peer Gynt
Kulutus: ihan vähän reilu 100g
Puikot: 3,5 mm

Tällaset tekasin joku aika sitten. Tarkoitus oli tehdä vähän samaan malliin ku oli syksyn Novitassa Isoveljestä tehdyt sukat (malli nro 90). En kuitenkaan katellu ohjetta muutoin ollenkaan, tekasin vaan omasta päästä. Kavennukset tein molemmille jaloille jalkateriä mukaillen. En kuitenkaan niitäkään laittanu mitenkään muistiin ja ne onki aika erinäköset keskenään. En viittiny nipottaa ku tulee vaan omaan käyttöön.


Nyt olis yks pipokin valmiina, huivi melkeen valmis ja ompeluprojekteja kauhee määrä tulollaan.. Kiitos lukuisista kommenteista laukkupostaukseen! =)