29.5.2010

Opettelua

Nyt vihdoin sain aikaiseksi koittaa taas tuota ompelemista. Tarkoitus oli tehdä tällä Hipun ohjeella pussukka. Kangastilkut olin jo aikaa sitten ostanut, kaavatkin leikkasin jo etukäteen. Vetoketjukin mulla oli jo ennen ohjetta ostettu ja se kun oli vaan 13cm ohjeen 15cm sijaan, niin muutin myös kaavaa sen mukaan. Tältä näyttää valmis pussukka.


Väri ei ole luonnossa noin sininen vaan enemmän violetti. Ohje oli kyllä ihan selkeä ja varmasti helppo sellaiselle joka on tottunut ompelemaan. Itselläni tämä meni kantapään kautta. Vetoketju tuotti (tietenkin) ongelmia. Ompelin mummun koneella, enkä löytänyt siihen aluksi vetoketjujalkaa ja yritin ommella normaalilla.. Pariin kertaan sai sahata, että tuli suurinpiirtein suora. ;) Äiti onneksi löysi sen jalan, ennen ku aloin toista sivua ompeleen. Ja ompelin eka väärin päin sen vuorikankaaan siihen.. No tajusin onneksi virheeni heti ja purin.


Lopputulos on yllättävän hyvä eka pussukaksi. Tuo vetoketjun koko ei ihan mätsänny tuohon kankaan kokooon, tai sitten ompelin vaan liian kaukaa. Ja samoten vuorikangas meinaa vähän jäädä yhdessä kohtaa vetskarin väliin. Mutta opinpahan ens kerraksi. Ja mummukin totes että "jospa se ens kerralla tulis vähän nopeempaa". Eihän siinä menny ku jotain 3h...;)


Lisäksi tein tällä ohjeella tuollasen "nenäliinataskun". Samat kankaat, värit vaan toisin päin. Siitä ei tullut nyt kuvaa, kun jätin sen mummulle konevuokraksi. Se oli nopee tehä!

Aiemmin tällä viikolla tuli askarreltuakin, kun ostin tällasen "välipala-pirtelön-töihin-vienti-pullon". Oli niin ankean näkönen (pakastepullo), niin aattelin vihdoin kokeilla tuota decoupage-lakkaa ja muutin pullon marimekon servetillä nätimmäksi. Ihan kätsää ainetta, sillä vois tehä vaikka mitä kivaa! En tiiä kuinka kestävää tuo on sitten käytössä. En kyllä tiskikoneeseen menis laittaan ainakaan. Kuvat ennen ja jälkeen.



Ja vielä kesän ekat istutukset. Parvekesalaattia tulollaan. =)


18.5.2010

No huh huh..

..tulipa pitkä tauko! Tämä villatakin tekele pyöri pari kuukautta jaloissa. Nappien ompeluakin odotti monta viikkoo.

Lanka: Novita, Nalle aloevera
Kulutus: n. 120g
Puikot: 2,5mm ja 3mm

Tämä malli on mulla ollu to-do-listalla jo pitkään, on ollut niin suosittu malli. Pari kuukautta sitten syntyi kaverille poika, niin olipa malli heti valmiina. Oli kyllä eka ja viimenen kerta ku teen.. Ei siinä ohjeessa tai mallissa mitään vikaa ollu, mutta musta tää oli aika pitkästyttävää kudottavaa. Aina oikein, aina oikein, aina oikein.... Ei oikein pitänyt mielenkiintoa yllä. ;) Nyt sain onneksi puserrettua viimeistelyt siihen ja ihan kivahan siitä tuli. Onneksi on nyt valmis!

Ja onhan se mukavaa ettei ollu mitään ylimääräsiä saumoja ommeltavana. Siispä lisäsin omaa viimeistelytaakkaani ja lisäsin siihen tuollasen merkin vielä rintaan. Ei sillä että siinä olis mitään peiteltävää ollut...;) Napit löyty taas omasta varastosta.


Jotenki ei oo innostanu koko neulominen nyt kauheena. Mutta ompelukärpänen on kyllä purassut! Se alko noista joululahjatyynyliinoista. Nyt olis kauhee palo kokeilla kaikkee pussukan tekoa ym. Kertokaahan ompelukoneihmiset mistä kannattaa metsästää kivoja naisten vaatteiden kaavoja. Vai ihanko kaikki osaa itse piirtää..?;) Ja samoten saa vinkata kivoista ompeluaiheisista nettisivuista!

Kävin ottamassa varaslähdön tähän ennen aikaiseen kesään näissä maisemissa.