24.2.2010

Ellin mekko

Malli: Ellin mekko (JaanaMaa)
Lanka: Novita, Tennessee
Kulutus: n. 110g
Puikot: 3,5mm

Joskus on tullut ostettua tuota keltaista tennesseetä ja taitaa olla vähän turhan kirjavaa omaan vaatteeseen. Tässäpä oli hyvä ohje johon saa lankaa tuhottua! Kyllä sitä vielä jäikin aika paljon.. Ei oo taas mitään tajuntaa itellä tuosta koosta. Kyseinen laps kelle mekko on tehty on kohta 4kk ikänen. Alaosahan on ihan joustava ja kookas, mutta tuo yläosa vaikuttaa kyllä tosi pieneltä.. Saa nähä meneekö päälle.


Ohje oli kyllä tosi kiva. Varsinkin tuo helma tuli tehtyä ihan juoksemalla. Yläosan kans tuli muutama pikku ongelma. En tulostanu ohjetta missään vaiheessa, vaan kävin vaan aina välillä netissä lukeen että mitä seuraavaksi. No, kyllähän se oma muisti heitti pari kertaa ja jouduin purkaan tuota yläosaa aika monestikin. Silmukkamääriltä ja senteiltä se kyllä on ihan ohjeen mukainen, sillä ihmetyttääkin tuo langan menekki. Mulla meni vaaan jotain 110g (ei oo kauheen tarkka puntari mulla) ja ohjeessa oli 140g..

Muuten tuli tehtyä ihan ohjeen mukaan, paitsi että tuosta vyötärö kohdasta mulla tuli sileetä (tässä kohtaa en just ollu vähään aikaan käyny lukeen ohjetta..) ja tein tuonne selkäpuolelle sellaset "henkselit". Eli aloin ulkomuistista neuloon tuota etukappaletta ja jotenki ihan unohdin nuo palmikot ja tein vahingossa vaan nuo nurjat rivit..;) No, siitähän tuli sitten selkäpuoli, ku en viittiny koko läppää alkaa enää purkaan. Tuon kuvion neljännen kerroksen viimesen lenkin neuloin aina takareunasta oikein, ettei tullut reikiä.


Tein myös molemmille olille napit, jospa se helpottais pukemista. Ja jos tuli liian pieni, niin ne sisemmät napithan voi jättää vaikka auki. Napit löyty omasta varastosta. Ja tuo lankahan on luonnossa ihan tosi räikeen pääsisäistipun värinen :)

14.2.2010

Tilaustyö

Malli: Huovutetut lapaset (vyötteestä)
Lanka: Novita, Huopanen Mix
Kulutus: n. 150g

Puikot: 8mm

Tällanen tumpputyö taas väliin. Näitä on tullut tehtyä jo aika monet.. Huopanen Mix oli ihan kiva lopputulokseltaan. Arvellutti tuo lanka ennen huovutusta, mutta ihan tyylikäs väritys tuli.

Aurinkoista ystävänpäivää!