23.9.2010

Syystamineita

Tässäpä tälle alkusyksylle vähän lämmikettä. Nämä oli kaikki simppeleitä ja nopeita tehdä. Pitänee varmaan tehä vielä ainakin pipoja pikkupakkasille lisää. Tällä reikäsellä mohairilla ei taija tareta enää ees nollakeleissä. Pinkki setti on mulle ja harmaa pipo äitille.

Malli: Novita syksy 2010, nro 26
Lanka: Novita, Rose Mohair

Kulutus: noin 25g x2
Puikot: 6 mm

Pipon malli ei oikeen kuvista tuu ilmi, mutta ne on sellasia pitempimallisia joissa jää tuonne päälaelle ja niskaan ylimääräistä. Eli ei mitään päälakia hipovia.

Malli: "Oma"
Lanka: TeeTee, Elegant

Kulutus: noin 50g
Puikot: 8 mm

Kaulahuivi on kuvassa kaksinkerroin. Mittaa oli muistaakseni 140cm ja neulottu pyörönä. Helppo ja yksinkertainen. Vois tehä eri langoilla talveksi näitä. Tuossa samassa pipon ohjeessa oli myös tällasen huivin ohje, mutta tein omasta päästä saman näkösen. En muista enää silmukkamäärää.. Tein eka 10cm mallitilkun (!) ja laskin siitä suurinpiirtein tarvittavan määrän. Korkeutta neuloin niin paljon ku lankaa riitti, ei haittaa vaikka olis ollu enempiki.

10 kommenttia:

  1. Kauniita neuleita on siellä valmistunut. En ole itse ikinä käyttänyt tuollaista "pyörylä kaulahuivia", miten se käytännössä toimii? Onko kätevämpi kuin perus pitkä kaulahuivi?

    VastaaPoista
  2. Nuo tuubikaulurit on kyllä käteviä, ja muodikkaitakin tuntuvat olevan :D Oma on vielä tekemättä...

    VastaaPoista
  3. Kauniita syystamineita :).
    Minäkin neuloin itselleni tuubikaulurin.

    VastaaPoista
  4. Kivat! En oo koskaan tehny pipoa :) Voiskin kokeilla, näyttää kivalta mallilta

    VastaaPoista
  5. Hieno pipo! Mulla ois tuota rosea kaapit piukassa... Kiva malli, multa on menny tää ihan ohi lehdessä. Jos tekis kaksinkertaisella langalla niin kestäisköhän se talvellakin käyttöä? Tuollainen "tuubikauluri" ois kyllä äärimmäisen näppärä, jos sitä sellasenkin yrittäis talveksi saada...

    VastaaPoista
  6. Hienoja! ja ihan trendiväreissä vielä :D

    VastaaPoista
  7. Nättejä! Tuommoinen tuubikauluri olisi kyllä kiva itselläkin :)

    VastaaPoista
  8. Kivoja pipoja, taitaa olla juuri sellaisia trendijuttuja, joita meillä nyt on myös vaadittu. Harmittaa kun neulekoneneulos on niin sileää. Sillä ei saa tuollaista muhevaa aikaiseksi.
    Oikei ovat hauskasti kuvattu noiden aronioiden oksilla.
    Aroniasato on ihan valtava, tein viimeviikolla varmaan toistakymmentä litraa aronia-omppumehua.

    VastaaPoista
  9. Onpa kauniita neuleita. Tuo kauluri on hyvä idea.

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommenteista! Tuubikaulaliina on tosi kätevä tehä ja ihan kivan näkönen. En sanois että se välttämättä on normaali kaulaliinaa kätevämpi kuitenkaan. Menee näin syksyllä, mutta pakkasilla sais olla tiiviimpää tavaraa kaulalla. Jos ei sitten kiedo tätä tosi tiukasti..:)

    VastaaPoista