17.6.2009

Kyllä aika tavaran kaupittee...

...vai miten se nyt meni..?

Löytyi varastosta äitille vuonna 1977 tullut Suuri käsityökerho-lehden vuosikerta. Vitsi mikä aarre! Löytyi heti toistakymmentä toteutukseen kelpaavaa mallia. Huomattavasti paremman näkösiä kuin esim. 90-luvun säkkivillapaitojen ohjeet.... Tässä muutama "helmi", näistä ei mikään välttämättä pääse toteutukseen ;)

Tuli räpsästyä näköjään vähän epätarkkoja kuvia, mutta eiköhän noista olennainen välity. =)





9.6.2009

Originelli

Tästä päivästä lähtien tältä neuletehtaalta (ainakin) lahjaksi lähtevät tuotteet tullaan merkkaamaan oheisin lappusin, joilla taataan tuotteen aito alkuperä. Taustalla ennakko pilkahdus uudesta valmistuvasta paidasta. Lappuset tilattu täältä.

7.6.2009

Lehtipaita

Malli: Naisen pusero (nro 18), Moda 3/2009
Lanka: Novita, Luxus Cotton (605)
Kulutus: 5 kerää + pari metriä kuudennesta
Puikot: 3,5 mm ja 4mm

Tästä tuli periaatteessa ihan ok... Näyttää ihan kivalta, mutta päällä ollessa ei oo niin kiva. Tietysti liian lyhyt tuli taas, vaikka tein pidemmän kuin ohjeessa. Ja tuo kaulus "vetää" vähän tuonne selkäpuolelle. Se nyt ei niin häiritse, mutta kyllä tuo helma on vähän turhan lyhyt. Tuollain seisoessa ei niinkään häiritse, mutta ei tämä päällä kyllä kiva oo pyörällä ajaa tai muuten kurotella tai kyykistellä. Tuli kuitenkin parempi kuin vielä viikko sitte pelkäsin. Olin tehnyt etu- ja takakappaleet valmiiksi ja neuloin tuota kaarroketta. Näytti siltä, että niitä ei saa ikinä yhdistettyä sopivaksi. Kaarrokkeesta jouduinkin lopulta purkamaan pari mallikertaa pois ja neuloin tuota reunusta ohjeen 4krs sijaan muistaakseni 6. Leveys onnistui kerrankin ihan nappiin! Vaan olihan siinäkin hakeminen. Alotin paidan muistaakseni 4 kertaa, ennen kuin löytyi sopiva silmukkamäärä (85s).

Neuloin eka kertaa tuota Luxus Cottonia. Aika paksun tuntosta se on, nopeeta kudottavaa. Vähän harmittaa tuo värivalinta. Arpoin kaupassa otanko tämän vai vaaleemman luonnonvalkoisen. Tää on ehkä vähän "likaisen" värinen. No, jospa siinä ei sitten näkyis heti kaikki pikkutahrat..;) 2 kerää jäi vielä jemekseenkin. Mitähän siitä tekis...? Tuo kaarrokkeen neulominen oli kyllä mukavaa. Tuota kuviointia vois käyttää vaikka johonkin kaulahuiviin joskus.

Tässä vielä viime kesältä kesäpaita. Tätä on tullut jopa pidettyäkin. Vaatii vaan alle valkoisen topin, kun näkyy muuten ihan läpi. Kuvassa on törkeen ryppyinen kun on talven ollut kaapissa..

Malli: Lyhythihainen pusero (nro 27), Moda 3/2008
Lanka: Novita, Bambu
Kulutus: ???
Puikot: 3,5mm