31.5.2009

Kesää kohti

Näin kesän kynnyksellä minäkin innostuin poikkeuksellisesti bloggaamaan ei-neuleaiheista. Parveke on laitettu taas kesäkuntoon ja tässä muutama kuva siitä. Pikku hankintoja on vielä tulossa pienempiin yksittäisiin ruukkuihin ja yrtit on vielä kaikki ostamatta. Tämä päivä on nautittu helteestä ja ensimmäiset auringon polttamatkin on jo iholla. =)


Ja on täällä neulottukin. Tässä esimakua seuraavasta päivityksestä. Kun vaan sais viimeistelyt tehtyä..

16.5.2009

Uutta ja vanhaa mohairista

Lanka: SandesGarn, Kitten Mohair
Kulutus: alle 1 kerä
Puikot: 5mm

Tässä siis Pumpulihuivi itselle. Kitten mohairista tehtynä oli vähän hitaampaa tuo huivin kutominen. Se meinas "takuta" enemmän kuin tuo Novitan Rose. En ostanut lankaa tätä varten vaan sitä oli jäänyt noin kerällinen viime kesältä. Huivin mitat on noin 12cm x 115cm. Taitaa olla jo liian lämpönen pidettäväksi tänä keväänä, mutta syksyllä löytyy varmasti käyttöä. Kuvassa myös rikkaruohot, jotka nätisti puskee viimevuotisesta mullasta ylös :)

Ja esitellään tässä nyt sitten myös tuo langan alkuperäinen kohde. Nämä unisukat tein viime kesänä. Ne on kudottu vain kahdella puikolla! Muistaakseni oli ihan vänkä juttu. Kauheen isot näistä vaan tuli ja tarvittee kuminauhat nilkkoihin että pysyvät jaloissa..;) Ihan kivat kuitenkin, eivät oo niin mahottoman kuumat kuin villaset sukat. Kovassa käytössä nämä on ollut, mukava vetää jalkoihin ku ei tarvi liikkua paljon. Sopii hyvin esim. tv:n katselusukiksi.

Malli: Siniset sukat (malli nro 17), Moda 5/2007
Lanka: SandesGarn, Kitten Mohair
Kulutus: n. 100g
Puikot: en muista

10.5.2009

Äitienpäivälahjuksia

Niinhän siinä sitten kävi, että mummulle tarkotetut Jaywalkersit meni äitille. Pitää kehittää joku toinen ohje ja tehdä mummulle toiset sukat, jos tulis vähän väljemmät. Monta kuukautta suunnitteilla olleet tiskirätit tuli kuitenkin nyt tehtyä.

Lanka: Novita, Bambu
Puikot: 3,5mm

Mintunvärinen kukkakuvioinen sekä vasemmalla oleva violetti ruutukuvioinen menivät mummulle. Kukkakuvio ei erotu kyllä luonnossa ollenkan noin selkeästi kuin tuossa kuvassa, tais jäädä mummultakin erottamatta koko kuvio. Kukkakuvio on "Springing Up Flowers", jonka on suunnitellut Kris. Kooltaan n. 30 x 30cm. Ruutukuvioinen on "Stockinette Triangles", täältä, koko n. 29 x 28. Mummu kyllä ymmärsi tuon tiskiluutun, että sillä tiskataan. Pöytäluutulla kuulema pyyhitään pöydät. Mulle nuo on ollu aina yks ja sama, pöydänpyyhintään tarkotettu.


Sydänkuvioinen violetti ja turkoosi ruutukuvio meni äitille. Sydänkuvioinen oli myös Krisin ja nimeltään "Be My Dishcloth", koko n. 29 x 29. Turkoosi "Waffle Knit Dichcloth" oli täältä ja kooltaan n. 27 x 27.


Pinkki ruutukuvio on oma malli. Silmukoita samanverran kuin noissa Krisin luutuissa. Yks ruutu muistaakseni 6s x 10krs ja koko luutu n. 30 x 30 cm. Käytin kaikkiin luutuihin noita Krisin ohjeiden reunoja.


Ihan mukavaa näpräystähän tuo oli. Lankaa jäi vielä näiden luutujenkin jälkeen ainakin yhdet luutut per väri, pinkkiä tietenkin 2. Omaani testasin aamulla ja hyvinhän tuolla pyyhki.

4.5.2009

Pajunkissa-pipo

Malli: Pajunkissa-pipo, Ullasta
Lanka: SandnesGarn, Mandarin Classic
Kulutus: noin 1,5 kerää
Puikot: 4mm (40cm pyörö)

Oli tarvetta ohuemmalle pipolle, mitä vois pitää aamusin kun on vielä viileempää. Ei enää huvita laittaa villapipoa.. Ohje on tosi nätti, mutta kuvio ei tuu kyllä esille tällä langalla tehtynä. Se vähän harmittaa. Lopputulos on ehkä vähän liian reikänenkin, tuli mieleen että näyttää ihan virkatulta! En oo vielä testannut käytännössä, mutta eiköhän tuo asiansa aja kuitenkin.


Väri on mielestäni tosi nätti ja lanka oli uus tuttavuus, niin valitsin sen tähän. 3,5mm puikoilla ois voinut tulla nätimpää jälkeä, mutta ei sattunut olemaan sen kokoista 40cm pyöröä ja hirvee kiire tietenkin kutomaan, niin ei voinut lykätä alotusta sen vertaa että olis sopivan ostanut. Muuten tehty ohjeen mukaan, paitsi silmukoita loin 120 (muutama vähemmänkin olis voinut riittää, on ihan reiluuden rajoilla nyt) ja kavennukset alotin 16cm kohdalla. Mallikuviota kerkesin toistaa siis 3,5 kertaa. Valokuvaaminen tuotti uskomattoman paljon ongelmia. Väri ja kuvio ei kumpikaan oikeen näytä näissä oikeelta.

1.5.2009

Pumpulihuivi

Lanka: Novita, Rose Mohair
Kulutus: alle 1 kerä
Puikot: 5mm

Nopea ja helppo! Meni kaverille synttärilahjaksi, enkä muistanut edes mitata pituutta valmiista huivista.. Vois tehdä melkeen itsellekin samanmoisen kun valmistuu niin vauhdilla. Tässä ei edes pikkuvirheet haittaa mitään, kun lopputulos on niin reikänen muutenkin ;) Sopii hyvin tv-neuleeksi, vaikka mulla kyllä kaikki on tv-neuleita..