25.11.2008

Fantsun pallopaita

Malli: Moda 1/2008, nro 47
Lanka: Novita, Wool
Puikot: 3,5mm (?)
Tässäpä melkeen vuoden vanha juttu! En nyt ihan kaikkea elämäni aikana kutomaa tänne aatellu laittaa (oon muuten käyttänyt työmatkoilla ala-asteella tehtyjä säärystimiä nyt muutamana päivänä.. ja selvennetään vielä sen verran, että ihan lahkeiden sisäpuolella, ei farkkujen päällä..), mutta tämä sen vuoksi, että tää on eka villapaita minkä oon tehnyt kun kutomiskärpänen puraisi.
Paita oli siis 1v 3kk -lahja (lue: myöhästynyt 1v -lahja) kaverin tytölle. Sen verran heitti kuitenkin tuo koko, että taitaa olla edelleen liian iso..=) Ihan mekko oli tuolloin antohetkellä, en oo nyt kysellyt onko tullu kokeiltua uudelleen. Kuvat ei ihan tee oikeutta tolle kuviolle... Ihan nätisti ne pallot tulee esiin siitä luonnossa. Kuvistakin huomaa, että se on vähän tollanen tönkkö. Mutta esim. nuo olkapäät oli päällepuettuna paljon sirommat.. Tämän paidan kanssa tuli tehtyä varmaan kaikki mahdolliset virheet... Aika monta kertaa sain Paulalta kysellä neuvoa, kun en ohjetta ymmärtänyt. Melko nopeeta se kuitenkin tuli tehtyä ja ihan omasta mielestä onnistunut paita näin eka tekeleeksi. Värivalinnasta sen verran, että saajallansa on punainen tukka (tai oranssihan se on. miksi aina sanotaan punatukkainen?), niin sen vuoksi tällainen "poikien väri".

23.11.2008

Ajoitus kohdillaan

Malli: Peruspipo ja kaulahuivi
Lanka: Novita, Isoveli
Puikot: 6mm
Ostin monta kuukautta sitten tuon keltaisen Isoveljen alennuksesta. Monta pipon tekelettä siitä on alotettu tekeen, mutta siinä 5cm kohdalla on tullut aina purkutuomio. Nyt sitten löyty tämä Mambolle tehty ohje, mikä oli just soppeli. Valmista tuli viime viikonlopun aikana, joten tää on vähän jo tuoreempi tekele, kuin nuo aiemmat. Tuli tosi lämmin pipo ja oikeeseen aikaan, kun ekat oikeet pakkaset tuli viime viikolla. Tai eihän sitä pakkasta nyt ollut ku se -5, mutta oli kuitenkin useamman päivän. Kaks kerää meni yhteensä; vajaa kerä pipoon ja reilu 1 kaulahuiviin. Ei olis haitannu vaikka olis ollu vielä lisää tohon kaulahuiviin, mutta hyvä se on noinkin. Pituutta ei oo tarpeeksi, että pystyis pitämään sitten toppatakin päällä sitä, mutta ton nykysen takin kans se on oikeestaan just sopiva. Tosi nopeeta ja helppoo oli kutoa, voin suositella. Voi olla että teen sitten mummulle ton pipon violettina niiden lapasten kaveriksi. Ja tarkkasilmänen saatto hoksatakin jo, että tästä kaulahuivista on napattu tuo blogin otsikkopohja! Olkoon nyt väliaikainen tai pysyvä.

Purkutuomioista puheenollen... tämä sukka näyttää nykyään...
...tältä. Ja tuosta epämääräisestä muodosta voi päätellä, että myös toinen versio osottautui harjoituskappaleeksi..
Ja tämä viimeistelyjä vaille valmis...

lähti myös alusta uudelleen.. Syynä oli muutama ihmeellinen reikä, nurja kerros oikealla puolella ja vaihteleva leveys.. Eli silmukkamäärä jotenkin kummasti muuttui matkalla n. 10:llä.... Ei ollu nätti lopputulos.

21.11.2008

Siksak

Malli: Rise and Shine by Tikru
Lanka: Novita, Wool
Neliraita
Puikot: 3,5mm

Kiitokset Tikrulle ohjeesta. Mukavat oli tehdä. Poiketen ohjeesta jätin tekemättä kantapään jälkeen tuon siksak-kuvion myös sukan alaosaan. Tai vahingossahan se jäi eka tekemättä, mutta ei nämä yksilöt niitä ainakaan huuda. =) Varmaan teen vielä toisetkin, kunhan joudan ja vois yrittää tehdä sitten ihan täysin mallin mukaisesti. Mittasuhteet meinas vähän heittää mulla. Tuli tosi isot.. Omaan nro. 41 jalkaankin meinaa olla isohkot. Nää menee luultavasti kaverille joululahjaksi; sillä on ainakin vielä numeron isompi jalka ku mulla! Eikä nää oikeen miestenkään sukilta vaikuta..

Ranskalaista kantapäätä en ollutkaan aiemmin tehnyt ja vähän vaikutti aluksi hassulta tuo lopputulos. Mukava se oli kutoa kuitenkin ja saatampa kokeilla johonkin muuhunkin sukkaan sitä. Jalkaterissä on viimeiset sentit valkoista Woolia, kun loppu Neliraita kesken sen mitoitusongelman vuoksi. Ei haittaa ainakaan mun silmää ollenkaan.




20.11.2008

Pääkallo-lapaset

Malli: Pirate Mittens (pdf)
Lanka: Novita, 7-veljestä
Puikot: 3,5mm / 4mm

Ehdottomasti parhaat lapaset ikinä! Tosi lämpimät kaksinkertaisen langan vuoksi. Ohjeesta poiketen tein pidemmän varren, niin ei ranteet palellu kun polkee pyörällä. Tuli just sopivan napakat ja kapeat omiin käsiin. Monesti meinaa lapaset olla liian löysät. Yllättävän nopeeta oli tehä, vaikka arvellutti alottaa, kun en oo aiemmin kirjoneuletta tehnyt. Ja ohjekin oli enkuksi. Vaikka eipä siinä paljon kielipäätä tarvinnut, kun kaaviota seuras. Käytössä ovat jo harmillisesti vähän nuhjaantuneet.. Pyörällä kun polkee joka paikkaan, niin kämmenet on melko nukkaantuneet jo. Toiset samanlaiset on ainakin tilauksessa jo. Mummu (89v) tahto kans joululahjaksi. Aattelin tehä sille violetti-valkoiset.Yritän pikkuhiljaa saada laitettua tänne muitakin syksyn aikana syntyneitä tekeleitä. Ei vaan malttais istua tässä koneella, kun olis kudottavaakin!